Παύλος Γερουλάνος: «Είμαι δυσλεκτικός και στο ελληνικό σχολείο με είχαν του πεταματού»

Παύλος Γερουλάνος

"Καλό παιδί, αλλά δεν παίρνει από γράμματα... έλεγαν στους γονείς μου" εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Γερουλάνος.

Με τις εκλογές ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ να είναι προ των πυλών, ο Παύλος Γερουλάνος έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, δε, ο βουλευτής και υποψήφιος αρχηγός του κόμματος αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο και αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο της πολιτικής.

Πώς είναι η καθημερινότητά σας την περίοδο αυτή, λίγους μήνες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ;

Γεμάτη από ανθρώπους και εμπειρίες! Έτσι είναι προεκλογικές διαδικασίες και μου αρέσει πολύ. Διότι όλη μέρα, από το πρωί ως το βράδυ, είτε σε εκδηλώσεις είτε στο τηλέφωνο, είσαι σε επαφή με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα. Αν κάτι τους απασχολεί, τους ενθουσιάζει ή τους στενοχωρεί, το μοιράζονται. Αν κάτι τους προβληματίζει, σε ρωτάνε. Αυτό, σε γεμίζει ευθύνες αλλά και ενέργεια. Διότι νιώθεις ότι κάτι μπορείς να κάνεις, για να ξαναδώσεις στον κόσμο ελπίδα.

Τι ήταν αυτό σας έκανε να ασχοληθείτε με την πολιτική; Υπήρξε στιγμή που ενδεχομένως μετανιώσατε για την επιλογή σας αυτή;

Είμαι δυσλεκτικός και στο ελληνικό σχολείο με είχαν του πεταματού. «Καλό παιδί, αλλά δεν παίρνει από γράμματα» έλεγαν στους γονείς μου. Μετά, όμως, πήγα στην Αμερική και εκεί κατάφερα να τελειώσω το Harvard και το MIT, μαζί. Τότε, κατάλαβα ότι κάθε άνθρωπος μαθαίνει διαφορετικά και ότι το σχολείο πρέπει να μετατραπεί σε κυψέλη δημιουργίας που αναζητεί τα ταλέντα του κάθε παιδιού.

Όχι χώρος ιεράρχησης των παιδιών, σε μικρή ηλικία, με βάση το αν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα μονολιθικό σύστημα παιδείας. Επειδή πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα Ελληνόπουλο, αποφάσισα να μπω στην πολιτική για να αλλάξω αυτά που μας κρατούν πίσω. Δεν το μετάνιωσα ποτέ.