Αναστασία Γιάμαλη: «Έχω αντιμετωπίσει τον σεξισμό της διπλανής πόρτας»

Αναστασία Γιάμαλη

"Είχα τα αναλυτικά εργαλεία, ήταν διαχειρίσιμο και δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στην όρεξη μου να υπάρχω στο επάγγελμα" εξηγεί η Αναστασία Γιάμαλη.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ενημερωτικής της εκπομπής στο Μεγάλο κανάλι, η Αναστασία Γιάμαλη παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Μαριάνθη Κουνιά. Μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, η γοητευτική παρουσιάστρια αναφέρθηκε στις μορφές βίας στον εργασιακό χώρο και τον ανταγωνισμό.

Έχετε αντιμετωπίσει εργασιακό μπούλινγκ ή κάποιας μορφής βία στη δουλειά σας;

Σε γενικές γραμμές, στην επαγγελματική μου πορεία, έχω υπάρξει τυχερή και το πρόσημο που θα έβαζα είναι σίγουρα θετικό. Μπορεί στον επαγγελματικό μου βίο να μη διέθετα πάντα όλα τα εργαλεία, αλλά είχα την ελευθερία να δημοσιογραφώ με ειλικρίνεια, χωρίς να έχει χρειαστεί να αντιδράσω σε κάτι άλλο πέρα από αυτό που λέμε «καθημερινό σεξισμό» ή «σεξισμό της διπλανής πόρτας», που είναι πρόβλημα μεν αλλά για εμένα, που είχα τα αναλυτικά εργαλεία, ήταν διαχειρίσιμο και δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στην όρεξη μου να υπάρχω στο επάγγελμα.

Με τον ανταγωνισμό τι γίνεται; Πιστεύετε ότι έχει σημασία κάποιος να κυνηγάει να βγάλει πρώτος μια είδηση ή είστε από αυτούς που πιστεύουν ότι μεγαλύτερη σημασία στη δημοσιογραφία έχει να προβάλλεις ειδήσεις με ψυχραιμία και πολλαπλή διασταύρωση γεγονότων;

Το ιδανικό είναι σίγουρα ο συνδυασμός. Θέλουμε να ενημερώνουμε πρώτοι τον κόσμο αλλά θέλουμε σίγουρα να τον ενημερώνουμε σωστά και με σφαιρικό τρόπο. Η δουλειά μας δεν είναι να γεννάμε συνειδήσεις, αλλά να δίνουμε στον κόσμο την πληροφορία στην ολότητα της, ώστε να μπορεί ο ίδιος να διαμορφώσει τη δική του άποψη.