Ζωή Ράπτη για Στέφανο Κασσελάκη: «Συμπαθής άνθρωπος σε μια θέση που δεν του ταιριάζει ιδεολογικά»

Ζωή Ράπτη

"Οι κινήσεις, οι πρωτοβουλίες και τα λόγια του δείχνουν παράταιρα με όσα πρεσβεύει το κόμμα του" επισημαίνει η Ζωή Ράπτη.

Η Ζωή Ράπτη έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Βίβιαν Μπενέκου. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η υφυπουργός Ανάπτυξης κλήθηκε να εκφράσει την προσωπική της άποψη για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη και τις αλλαγές στον χώρο της κεντροαριστεράς.

Όλη αυτή η τεράστια αναστάτωση στην Κεντροαριστερά κάνει καλό στη Ν.Δ.;

Δεν κάνει καλό στην Ελλάδα. Για να ακμάζει μια χώρα πρέπει το συνολικό επίπεδο του κοινοβουλευτικού και πολιτικού βίου να ανεβαίνει. Δεν αρκεί ένα κόμμα, όπως η Ν.Δ., να είναι συγκροτημένο και σοβαρό. Όλοι πρέπει να βοηθάμε «να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα» όπως λέει ο Γιώργος Σεφέρης στο «Μυθιστόρημα». Η αναστάτωση στην Κεντροαριστερά δείχνει πόσο εκτός εποχής βρίσκονται τα κόμματα που τη συνθέτουν – με πρώτο και κύριο τον ΣΥΡΙΖΑ και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχουν κάτι καινούργιο και χρήσιμο να πουν και αυτό το ιδεολογικό αδιέξοδο εκφράζεται με οργανωτική αποσύνθεση, χαμηλές εκλογικές επιδόσεις και αδιάκοπες εσωκομματικές έριδες. Αυτό είναι ένα σύντομο συμπέρασμα μου για την κατάσταση στην Κεντροαριστερά.

Ο Κασσελάκης σας λέει κάτι;

Μου φαίνεται συμπαθής άνθρωπος σε μια θέση που δεν του ταιριάζει ιδεολογικά. Και οι κινήσεις, οι πρωτοβουλίες και τα λόγια του δείχνουν παράταιρα με όσα πρεσβεύει το κόμμα του αλλά και συνολικότερα με τη σύγχρονη Ελλάδα και τις καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας. Προσπαθεί να κατανοήσει τις συνθήκες που επικρατούν στο κόμμα του και τη στελεχική ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά νομίζω ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του.