Τζούλια Νόβα: «Αυτά που είδα με τα μάτια μου στην φετινή φωτιά με κάνουν να νιώθω άπειρη οργή»

Τζούλια Νόβα

"Έλεγα να μην ανεβάσω κάποιες στιγμές που ζήσαμε προχθές στην πυρκαγιά αλλά νιώθω τόσο θυμό που δεν κρατήθηκα" έγραψε η Τζούλια Νόβα.

Την αγανάκτησή της εξέφρασε η Τζούλια Νόβα για πυρκαγιές που ξέσπασαν για άλλη μία φορά στην Αττική με κατοίκους να χάνουν σπίτια και περιουσίες. Η ίδια δημοσίευσε ένα βίντεο από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών και μίλησε για όσα είδε με τα μάτια της.

Δυο ημέρες πέρασαν και οι εικόνες από την πυρκαγιά δεν λένε να ξεθωριάσουν και ο θυμός όλο και φουντώνει πιο πολύ. Έλεγα να μην ανεβάσω κάποιες στιγμές που ζήσαμε προχθές στην πυρκαγιά αλλά νιώθω τόσο θυμό που δεν κρατήθηκα. Κάθε φορά όταν κλείνω τα μάτια μου βλέπω τους εθελοντές και ΜΟΝΟ με Κίνδυνο τη ζωή τους να παλεύουν με τις φωτιές για να προστατέψουν ανθρώπους , ζώα και ξένες περιουσίες και από την άλλη εκείνους που έπρεπε να είναι στην θέση τους ή έστω δίπλα τους να είναι στοιβαγμένοι σε απόμακρα σημεία μακριά από την φωτιά και απλός να βγάζουν φωτογραφίες. Δεν κατονομάζω το σώμα γιατί σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που να κάνουν την δουλειά τους αλλά από αυτά που είδα με τα μάτια μου στην φετινή φωτιά με κάνει να νιώθω άπειρη οργή για όλους εκείνους που απλά απείχαν, απλά δεν νοιάζονταν !

Και από την άλλη νιώθω άπειρη ευγνωμοσύνη προς τους εθελοντές που με τόσο θάρρος πάλεψαν και παλεύουν με τις φλόγες για όλους εκείνους που τους έχουν ανάγκη. Μπράβο παιδιά και μακάρι όλος ο κόσμος να μπορέσει να παραδειγματιστεί από εσάς γιατί μόνο έτσι θα πάμε μπροστά ! Όσο είμαστε μια γροθιά τίποτα δεν μπορεί να μας νικήσει ούτε πόλεμος ούτε η χειρότερη φωτιά 👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽» έγραψε η Τζούλια Νόβα.