Τζένη Διαγούπη: «Αυτή είναι η δουλειά μας, όλοι χτυπάνε πόρτες ακόμα και τα πιο μεγάλα ονόματα»

Τζένη Διαγούπη

"Στη δουλειά μας δεν χωράει εγωισμός, πρέπει να ζητήσεις για να σου δοθεί κάτι" διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, η Τζένη Διαγούπη.

Με αφορμή τη νέα κωμική σειρά των Ρέππα – Παπαθανασίου, όπου θα συμμετέχει στον Alpha, η Τζένη Διαγούπη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο. Η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανασφάλεια που φέρει το επάγγελμα του ηθοποιού αλλά και στην επιρροή της μικρής οθόνης στον θεατρικό χώρο.

Υπήρξε περίοδος που το τηλέφωνό σας δεν χτυπούσε για δουλειά;

Ναι φυσικά. Προσπάθησα να δω τι μπορώ να κάνω για να επιβιώσω.

Αισθάνεστε άσχημα όταν πρέπει να χτυπήσετε μόνη σας τις πόρτες;

Όχι, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας. Να χτυπάς την πόρτα. Όλοι χτυπάνε πόρτες, ακόμα και τα πιο μεγάλα ονόματα χτυπάνε τις δικές τους πόρτες ο καθένας. Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που τους ψάχνουν. Στη δουλειά μας δεν χωράει εγωισμός, πρέπει να ζητήσεις για να σου δοθεί κάτι.

Λειτουργεί θετικά ή αρνητικά η τηλεοπτική άποψη που μπορεί να φέρει ένας θεατής όταν έρχεται να σας δει στο θέατρο;

Αυτό είναι καθαρά στο χέρι του ηθοποιού. Η τηλεόραση όντως έχει τη δύναμη να γαλουχήσει την εικόνα ενός ηθοποιού. Γι’ αυτό και ένας θεατής που θα επιλέξει να δει έναν αναγνωρίσιμο ηθοποιό, που τον έχει ταυτίσει τηλεοπτικά αλλιώς, μπορεί να τον αποδοκιμάσει σε κάτι διαφορετικό που θα κάνει στο θέατρο, αλλά και το αντίθετο. Εκεί έχει να κάνει με το πόσο μπορεί ένας ηθοποιός να αποβάλει την τηλεοπτική του εικόνα και να αποδείξει ότι μπορεί να είναι ευέλικτος ερμηνευτικά.