Θάνος Μπίρκος: «Όταν έφτανα σε αυτό το σημείο πάντα με βοηθούσε ο Θεός»

Θάνος Μπίρκος

«Σε αυτό το σημείο βρισκόμουν όταν χτύπησε το τηλέφωνο μου για τον Σασμό», λέει ο Θάνος Μπίρκος.

Για την εμπειρία του στον Σασμό, την πολιτική ορθότητα, αλλά και τις φορές που δεν χτυπούσε το τηλέφωνό του για δουλειά, απάντησε ο Θάνος Μπίρκος σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Ανδρέα Θεοδώρου.

Τι γεύση σου άφησε ο «Σασμός», όπου αγαπήθηκες ως «Τόλης»;

Ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που έζησα και για την αγάπη που δέχτηκα και από τους συναδέλφους και από τους συνεργάτες πίσω από τις κάμερες. Και φυσικά και από τον κόσμο. Ακόμη απαντάω σε μηνύματα αγάπης που μου στέλνει ο κόσμος, τα οποία με συγκινούν ιδιαίτερα.

Ο όρος «πολιτικά ορθό» πιστεύεις επηρεάζει την κωμωδία, τη σάτιρα;

Γίνεται πιο δημιουργικό για εμάς που υπηρετούμε αυτό το είδος, ώστε να ανακαλύπτουμε και εμείς οι ίδιοι πως μπορούμε να κάνουμε κωμωδία και χιούμορ χωρίς να προσβάλλουμε. Νομίζω είναι ωραία πρόκληση να μην πηγαίνουμε στην ευκολία του να χαρακτηρίζουμε, ή να σατιρίζουμε τη μορφή κάποιου, αλλά να βρίσκουμε άλλους τρόπους για να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει. Πιστέψτε με υπάρχουν αυτοί οι τρόποι.

Υπήρξαν φορές που το τηλέφωνό σου δεν χτύπησε για μια δουλειά;

Ναι, και έλεγα να γίνω σερβιτόρος αλλά σκεφτόμουν που θα χωράω ανάμεσα στις καρέκλες να πηγαίνω τους καφέδες (γέλια). Σαφώς έχουν υπάρξει φορές που το τηλέφωνο δεν χτυπούσε για δουλειά και είπα «τώρα τι;», αλλά πάντα όταν έφτανα σε αυτό το σημείο ο Θεός με βοηθούσε και χτυπούσε το τηλέφωνό μου. Σε αυτό το σημείο βρισκόμουν όταν χτύπησε το τηλέφωνο μου για τον «Σασμό». Ήμουν στην παράσταση «Ρινόκερος» που την περίοδο κορονοϊού κατέβηκε και μου τηλεφώνησε η Μιράντα Ρωσταντή για να κάνω δοκιμαστικό για τον «Σασμό».

Πηγή εικόνας: NDP