Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Αν ήμουν σε οικονομική δυσχέρεια, ίσως έκανα πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούσα»

Θανάσης Τσαλταμπάσης

"Θέλω να βλέπω ρομαντικά τη δουλειά μου γιατί θεωρώ πως μου προσφέρει τα δώρα της" εξηγεί ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Ανά την Ελλάδα με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και τον «Δον Κιχώτη» τους γυρνάει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, γι’ αυτό και έδωσε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Μέσα σε όλα, δε, ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για την μικρή τηλεοπτική του αποχή και τη διευκόλυνση που προσφέρει η όποια οικονομική άνεση.

Ήταν αυτός (σ.σ. η οικονομική άνεση) ένας από τους λόγους της τηλεοπτικής αποχής σου επί μια εξαετία;

Σίγουρα. Μπορεί, αν ήμουν σε οικονομική δυσχέρεια, να έκανα πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούσα, παρόλο που πιστεύω πως ως χαρακτήρας δεν θα το έπραττα. Ακόμη και αν περνούσα δύσκολα, πάλι δεν θα έκανα κάτι που δεν θα το πίστευα. Θέλω να βλέπω ρομαντικά τη δουλειά μου, όχι μόνο γιατί έτσι τη χαίρομαι, αλλά και γιατί θεωρώ πως μου προσφέρει τα δώρα της.

Ότι ο κόσμος πια με εμπιστεύεται και έρχεται να δει δουλειές στις οποίες συμμετέχω, ακόμη και αν δεν ξέρει το έργο. Είναι τιμητικό για μένα και νομίζω πως το έχω αποκτήσει μην έχοντας ως γνώμονα τα χρήματα για τα πράγματα που έκανα.

Κλείνοντας, τι θα μας συγκινήσει στον Σάντσο Πάντσα, τον ήρωα που υποδύεσαι στην παράσταση;

Νομίζω ότι είναι όλο το έργο. Παρότι κυριαρχεί η κωμωδία, υπάρχει μια υποβόσκουσα συγκίνηση την οποία φέρνουν αυτοί οι δυο χαρακτήρες. Είναι συγκινητικό το δέσιμο με έναν τόσο διαφορετικό άνθρωπο όπως ο Δον Κιχώτης. Ο ονειροπόλος και πραγματιστής ενώνονται και πορεύονται μαζί. Αισθάνεσαι ότι οι δεσμοί της φιλίας μπορούν να υπάρξουν παντού.