Θανάσης Πολυκανδριώτης: «Οι Έλληνες είμαστε κουτσομπόληδες και της ίντριγκας, δεν είμαι για τέτοια πράγματα»

Θανάσης Πολυκανδριώτης

"Δεν ξέρω αν θα έγραφα ένα τραγούδι για τη Eurovision, γιατί εκεί γίνεται ένα πανηγύρι" εξηγεί, παράλληλα, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Με αφορμή την σκηνική σύμπραξη με τον Γιώργο Θεοφάνους, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού αναφέρθηκε τόσο στις προτάσεις που έχει δεχθεί από τάλεντ σόου όσο και στον θεσμό της Eurovision.

Τα talent shows πιστεύετε ότι βοηθάνε στο να ξεχωρίσει ένα νέο ταλέντο;

Και βέβαια βοηθούν, αλλά μέχρι κάποιου σημείου, τηρουμένων των αναλογιών.

Σας έχει γίνει κάποια πρόταση να πάρετε μέρος ως κριτής σε κάποιο talent show;

Ήμουν παλιά, αλλά δεν μου έμεινε και τίποτα. Ξέρετε τι κακό έχουν αυτές οι εκπομπές, που μπορεί ταυτόχρονα να είναι και καλό, όταν κλείνουν τα φώτα, δεν βλέπεις πρόσωπα. Είναι απρόσωπα. Όμως ένα παιδί που θέλει να δείξει κάτι, ότι υπάρχει και είναι ζωντανό καλλιτεχνικά, πού θα πάει, αναγκαστικά εκεί. Εγώ δεν τον κακίζω, αντίθετα τον εμψυχώνω. Αν συμβουλευτικά πρέπει να πω κάτι σε κάποιο παιδί που πάει σε talent show, είναι «πήγαινε, αλλά μην παραμυθιάζεσαι».

Γιατί δεν γράφετε ένα τραγούδι για την Eurovision;

Μόνο αυτό μου έλειπε. Άλλος είναι του Βαμβακάρη, άλλος του ελαφρού, άλλος του λαϊκού. Εγώ με αυτά που έχω κάνει και βέβαια μπορώ να γράψω ένα τραγούδι για τη Eurovision, αλλά καταρχάς ποτέ δεν μου έγινε πρόταση. Δεν ξέρω αν θα έγραφα ένα τραγούδι για τη Eurovision, γιατί εκεί γίνεται ένα πανηγύρι. Οι Έλληνες είμαστε και κουτσομπόληδες και της ίντριγκας, οπότε δεν είμαι για τέτοια πράγματα.