Θανάσης Πάτρας: «Με την μετακόμιση στον ΑΝΤ1 αισθάνομαι σαν το ΠΑΣΟΚ του ’81»

"Μου δόθηκε η ευκαιρία να ξαναγυρίσω έπειτα από 20 χρόνια σε μια ζώνη που ήταν μια μεγάλη τηλεοπτική μου εμπειρία" ομολογεί ο Θανάσης Πάτρας.

Ο Θανάσης Πάτρας έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη Real life και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα με αφορμή το νέο μαγκαζίνο, Weekenders, του ΑΝΤ1. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο γνωστός παρουσιαστής αναφέρθηκε τόσο στη μεταγραφή στο κανάλι του Αμαρουσίου όσο και στις αλλαγές των εκπομπών με την πάροδο των χρόνων.

Μετακόμισες στον ΑΝΤ1 και σε διαφορετικό πόστο. Πολλές αλλαγές. Πως αισθάνεσαι;

Σαν το ΠΑΣΟΚ του ’82! Γεμάτος ορμή, δημιουργικότητα, όραμα και όρεξη για μια καινούργια σεζόν. Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που μου δόθηκε η ευκαιρία να ξαναγυρίσω έπειτα από 20 χρόνια σε μια ζώνη που ήταν για μένα μια μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία, που είχε επιτυχία και με έβαλε στα σπίτια του κόσμου. Ορόσημο το ξεκίνημα και μεγάλη ευτυχία που επαναλαμβάνεται τόσα χρόνια μετά. Ελπίζω να το θυμάμαι με αντίστοιχα συναισθήματα στο μέλλον.

Έχεις υπάρξει για πολλά χρόνια στο τιμόνι εκπομπών. Έχουν αλλάξει πράγματα;

Είχα την τύχη και την ευκαιρία να κάνω πράγματα μόνος μου, στη συνέχεια έμαθα, απέκτησα εμπειρία. Μεγάλωσα μέσα στη δουλειά και από τη δουλειά. Και φυσικά, σκεπτόμενος πώς ήταν η τηλεόραση, κατανοώ ότι, όπως και η κοινωνία, άλλαξε συμβαδίζοντας με τις νέες κοινωνικές επιταγές. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι πάντα να αφουγκραστείς το κοινό, το οποίο είναι διασπασμένο σε πολλές πηγές πληροφόρησης και επικοινωνίας.

Υπάρχουν το διαδίκτυο, τα social media, αλλά η τηλεόραση είναι πάντα παρούσα, το τηλεκοντρόλ έχει ακόμα μεγάλη δύναμη. Σε προσωπικό επίπεδο, πάντως, αισθάνομαι πολύ ωριμότερος, πολύ σοφότερος και πολύ δημιουργικός. Η αλλαγή, εξάλλου, είναι η μεγαλύτερη έμπνευση.