Zappit

Τατιάνα Στεφανίδου: «Γιατί δεν κάνω τηλεόραση»

Όλα όσα έγραψε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, το όνομα της Τατιάνας Στεφανίδου συζητήθηκε αρκετά στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια, σχετικά με το τηλεοπτικό της μέλλον.

Η ίδια, τελικά, μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισε να απέχει τη φετινή σεζόν από τα τηλεοπτικά της καθήκοντα και να δώσει παραπάνω χρόνο στα «διαδικτυακά παιδιά» της.

Η Τατιάνα Στεφανίδου, λοιπόν, στο blog της στο TLIFE, ξεκαθάρισε για την επιλογή της και έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Όλα όσα έγραψε η Τατιάνα Στεφανίδου: 

«Με ρωτάτε πολλοί γιατί δεν είμαι φέτος στην τηλεόραση. Τα μηνύματα που λαμβάνω είναι εκατοντάδες και είναι λογικό. Αυτή μου τη δραστηριότητα γνωρίζετε περισσότερο καθώς αυτή έχει και τη μεγαλύτερη προβολή. Από το 1993 μέχρι και σήμερα έχω σταματήσει από την τηλεόραση μόνο για λίγους μήνες. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ όταν συνειδητοποιώ τα 31 συναπτά έτη καθημερινής τηλεοπτικής έκθεσης, μου φαίνονται πολλά!

Αυτό που δεν γνωρίζετε οι περισσότεροι είναι το εύρος της άλλης μου δουλειάς στο διαδίκτυο, η οποία είναι και η μεγάλη μου αγάπη. Μαζί με τον Νίκο δημιουργήσαμε το 2009 και 2010 τα site Newsit.gr και Tlife.gr αντίστοιχα, καλύπτοντας τόσο την ανάγκη για ενημέρωση όσο και το κενό των γυναικείων περιοδικών, η αναγνωσιμότητα των οποίων έφθινε με τα χρόνια. Με την πάροδο των ετών, τα διαδικτυακά μας παιδιά πλήθυναν. Ακολούθησε το τηλεοπτικό Zappit.gr, το ιατρικό Iatropedia.gr , το site για την άμυνα και τη διπλωματία Onalert.gr, το εκκλησιαστικό Dogma.gr  και το Perpetual.gr για το ανδρικό lifestyle.

Η κάθε μας προσπάθεια αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από το κοινό και γι’ αυτό είμαστε ευγνώμονες απέναντι στον κόσμο που επιλέγει να τα επισκεφτεί όσο και στους εξαιρετικούς μας συνεργάτες, που αριθμούν πλέον τους 105, και τα αγαπούν όσο κι εμείς! Ακόμη και την περίοδο του κορονοϊού που πάγωσαν όλα, οι άνθρωποι μας πληρώθηκαν όλοι την πρώτη του μήνα. Η επιχείρησή μας έχει χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και δεν είναι φορτωμένη με δάνεια, όπως τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ.

Κάθε πρωί, λοιπόν, είμαι εδώ, στην οικογενειακή μας επιχείρηση που αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο. Είμαι εδώ που τα περιθώρια της δημιουργίας είναι απεριόριστα. Εδώ που ο έρωτας για τη δουλειά είναι διαρκής και φουντώνει μέρα με τη μέρα περισσότερο. Εδώ που είναι το παρόν και το μέλλον. Στο διαδίκτυο. Είμαι εδώ, που όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσα ποτέ να δώσω όλο μου το είναι, γιατί ήμουν πάντα η μισή στην τηλεόραση.

Την επομένη μέρα του τέλους της συνεργασίας μου με τον Alpha, είχα αποφασίσει να συνεχίσω και του χρόνου με εκπομπή καθώς προτάσεις υπήρχαν. Όσο περνούσαν οι μέρες όμως, κι όσο η κεκτημένη ταχύτητα της πολυετούς τηλεοπτικής καθημερινότητας καταλάγιαζε, άρχισα με ψυχραιμία να θέτω τα όρια μου. Τα προσωπικά και επαγγελματικά μου όρια. Άρχισα να σκέφτομαι έξω από το κουτί.

Σε αυτή την ηλικία της ωριμότητας, που η προβολή δεν είναι το ζητούμενο και η δημιουργία τηλεοπτικών προγραμμάτων βρίσκεται σε ένα κορεσμό, βάρυναν άλλα στην πλάστιγγα της απόφασής μου. Δεν ήθελα να κάνω εκπτώσεις στην προσωπική μου ζωή, στον ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μου και δεν ήθελα να κάνω εκπτώσεις στην ποιότητα της δουλειάς μου. Δεν ήθελα να κάνω τηλεόραση απλά για να είμαι στην τηλεόραση. Η δουλειά για μένα είναι συνδεδεμένη με τη δημιουργία και την αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε. Κι όταν έχουμε πάθος γι’ αυτό που κάνουμε και μας γεμίζει, η παραγωγικότητα και η έμπνευση πολλαπλασιάζονται. Κάθε έργο γίνεται ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη, και τα αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε είναι τα καλύτερα γιατί βγαίνουν από την καρδιά μας.

Πήρα λοιπόν μια βαθιά ανάσα και ακολούθησα τον… δρόμο της καρδιάς!

Ραντεβού ξανά εδώ,

Φιλιά

Τατιάνα