Zappit

Τάσος Ιορδανίδης για Θάλεια Ματίκα: «Πήρα μία πρωτοβουλία για την κοινή ζωή μας χωρίς να της το πω»

"Είμαι τολμηρός και ρισκάρω, αλλά με τα χρόνια μπορώ να πω ότι έχω γίνει έως και φοβικός" ανέφερε ο Τάσος Ιορδανίδης.

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα πρωταγωνιστούν για τέταρτη χρονιά στην παράσταση «Θέλω να σου κρατώ το χέρι», ένα έργο εμπνευσμένο από την κοινή τους ζωή. Το ζευγάρι σε συνέντευξή του στο ΟΚ! και στον Αστέρη Κασιμάτη περιέγραψε την οικονομική δυσπραγία που βίωσε και τα στάδια που πέρασε μέχρι να έρθει η επιτυχία της παράστασης. Όπως δήλωσε ο Τάσος Ιορδανίδης πήρε την απόφαση να ασχοληθεί ξανά με τη θεατρική παραγωγή χωρίς να το πει αρχικά στη σύζυγό του.

Τ.Ι.: Αυτό που βιώνουμε είναι ένα δώρο, που δεν συμβαίνει συχνά στο θέατρο. Όταν ξεκινήσαμε, αυτό το έργο ήταν μία λύση ανάγκης. Δεν είχαμε τότε τη δυνατότητα να κάνουμε μία μεγάλη παραγωγή. Ήμασταν πολύ δύσκολα οικονομικά, επειδή είχαν προηγηθεί κάποιες αποτυχίες στο θέατρο δικές μου. Βέβαια, το ίδιο διάστημα είχα κλείσει να παίζω στη Γη της Ελιάς, που ήταν σημαντική οικονομική βοήθεια. Μέσα στον κορονοϊό ο Στέφανος Ληναίος μου πρότεινε να αναλάβω το θέατρο Άλφα. Αρχικά του είπα ότι δεν είχα χρήματα. Υπέγραψα λοιπόν, αλλά δεν το είχα πει αμέσως στη Θάλεια γιατί της είχα δώσει τον λόγο μου ότι δεν θα ξανασχοληθώ με τη θεατρική παραγωγή.

Θ.Μ.: Ήμουν σίγουρη ότι ο Τάσος θα αναλάμβανε ξανά κάποιο θέατρο. Δεν μπορεί να πέσει ηττημένος, παρά μόνο μαχόμενος. Εκείνη την περίοδο είχε προηγηθεί μία δύσκολη επαγγελματικά χρονιά για μας με τον Άμλετ που είχε ανεβάσει στο Θέατρο Altera Pars το 2018.

Τ.Ι.: Είχα κάνει μεγάλο ατόπημα γιατί πήρα μία πρωτοβουλία για την κοινή μας ζωή χωρίς να της το πω. Είμαι τολμηρός και ρισκάρω, αλλά με τα χρόνια μπορώ να πω ότι έχω γίνει έως και φοβικός. Τελικά όταν της είπα ότι θα αναλάβω το Θέατρο Άλφα, άρχισε να ψάχνει έργα από το ξένο ρεπερτόριο για να παίξουμε μόνο οι δυο μας, αλλά δεν καταλήγαμε σε κάποιο.

Στη συνέχεια το ζευγάρι εξομολογήθηκε ότι σταδιακά η παράσταση πήρε τα πάνω της κι έφτασε να είναι και sold out.

Πηγή εικόνας ndp