Ταμίλα Κουλίεβα: «Τα πράγματα για τις γυναίκες στην επαρχία παραμένουν ακόμα πολύ πίσω»

Ταμίλα Κουλίεβα

"Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει σήμερα τα πράγματα για εμάς τις γυναίκες. Δεν είμαι σίγουρη ότι έχουν αλλάξει πολύ".

Για τον νέο της ρόλο στη σειρά «Άγιος Έρωτας», τον ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία αλλά και τη στροφή της μυθοπλασίας στις παραγωγές εποχής μιλά η Ταμίλα Κουλίεβα. Τη γνωστή ηθοποιό συνάντησε η δημοσιογράφος Αθηνά Ζαχαράκη για λογαριασμό του περιοδικού Τηλέραμα.

«Δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει σήμερα τα πράγματα για εμάς τις γυναίκες. Δεν είμαι σίγουρη ότι έχουν αλλάξει πολύ. Μερικές φορές μπερδεύομαι. Γιατί να, συζητάμε τώρα για τον ρόλο μου στη σειρά και γεννιέται αυτή η ερώτηση που μου κάνετε τώρα. Νομίζω πως συνεχίζουμε να διεκδικούμε, απλώς έχει αλλάξει ο μηχανισμός», δηλώνει η Ταμίλα Κουλίεβα.

«Στην εποχή μας ευτυχώς υπάρχουν η δυνατότητα και η ελευθερία να διεκδικήσεις περισσότερα και να έχεις την επιθυμία να διεκδικήσεις και να πετύχεις. Αλλά μη νομίζετε, όλα αυτά στα αστικά κέντρα. Πιστεύω ότι στην επαρχία τα πράγματα παραμένουν ακόμα πολύ πίσω και όχι μόνο στην Ελλάδα», σημειώνει η σπουδαία ηθοποιός.

Υπάρχει μια επιστροφή της τηλεόρασης στις σειρές εποχής. Που το αποδίδετε αυτό;

«Ίσως στη νοσταλγία. Έτσι κι αλλιώς, όμως, έπειτα από την επιτυχία των «Άγριων Μελισσών», όντως υπήρξε μια τέτοια επιστροφή. Όμως, ξέρετε, δεν είναι αυτό που κάνει τη συνταγή της επιτυχίας. Την επιτυχία την κάνει μια δυνατή ιστορία, ανεξαρτήτως εποχής. Την κάνουν, επίσης, οι διάλογοι, το ποιος θα τους φωτίσει, ποιος θα τα σκηνοθετήσει και πάει λέγοντας», απαντά η Ταμίλα Κουλίεβα.