Συγκλονίζει ο Θοδωρής Βουτσικάκης για την απώλεια της μητέρας του: «Το τελευταίο πράγμα που μου είπε ήταν: είμαι έτοιμη»

Θοδωρής Βουτσικάκης

"Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μια συγκλονιστική σκηνή που θυμάμαι μέσα σε ένα γκρίζο δωμάτιο ενός νοσοκομείου".

Μία συνέντευξη γεμάτη εξομολογήσεις έδωσε ο Θοδωρής Βουτσικάκης στη Lifo και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πανταζόπουλο. Ο γνωστός ερμηνευτής ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για την πρόσφατη απώλεια της μητέρας του, περιγράφοντας τα συναισθήματα και τις τελευταίες αναμνήσεις από εκείνη.

«Έχουν περάσει περίπου έξι μήνες από τον θάνατο της μητέρας μου και συνειδητοποιώ ότι, μετά από αυτό το θλιβερό γεγονός, είδα τη ζωή μου αλλιώς. Νομίζω ότι μετά την απώλειά της νιώθω ότι παρακολουθώ τα πάντα σαν να τα αντικρίζω για πρώτη φορά. Όλα μου φαίνονται διαφορετικά. Και αναμφίβολα όλο αυτό που έχει συμβεί είναι κάτι που με έχει αλλάξει», δηλώνει ο Θοδωρής Βουτσικάκης.

Τι σου λείπει περισσότερο από εκείνη;
«Ακόμη δεν μπορώ να ξεπεράσω την αγωνία του τηλεφώνου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε κάποια σημαντικά προβλήματα υγείας και παρόλο που έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τον θάνατό της, ξυπνώ ακόμη με την έγνοια ότι μπορεί να χτυπήσει το τηλέφωνο και να ακούσω κάτι δυσάρεστο.

Αυτή η αγωνία με το τηλέφωνο μπορεί να είναι πολλές φορές κάτι φορτικό, παρεμβατικό ή πιεστικό, ωστόσο, όταν παύει να υπάρχει αυτός ο κώδικας επικοινωνίας, αισθάνεσαι ότι κάτι σου λείπει. Είναι και αυτό μια μορφή παρουσίας», απαντά χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Βουτσικάκης στον Γιάννη Πανταζόπουλο.

«Όταν είχε ακόμη πλήρη συνείδηση αυτού που συνέβαινε, γύρισε και μου είπε: «Είμαι έτοιμη». Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μια συγκλονιστική σκηνή που θυμάμαι μέσα σε ένα γκρίζο δωμάτιο ενός νοσοκομείου», περιγράφει στη συνέχεια ο Θοδωρής Βουτσικάκης για τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του.

Φωτογραφία εξωφύλλου: NDP