Στέφανος Τσιτσιπάς για το «διαζύγιο» με τον πατέρα του: «Θέλω να κάνω καλύτερη τη σχέση μου μαζί του εκτός γηπέδου»

Στέφανος Τσιτσιπάς

"Ένιωσα ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, κρατούσα μέσα μου πολλά από τα συναισθήματά μου για κάποια πράγματα και δεν μπορούσα να εκφραστώ".

Στο επαγγελματικό «διαζύγιο» που πήρε από τον πατέρα του αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις, λίγο πριν ξεκινήσει τις αναμετρήσεις του στο US Open, μίλησε στο ιταλικό κανάλι Super Tennis για την πρόσφατη ρήξη στις σχέσεις με τον προπονητή του και το φραστικό επεισόδιο στο γήπεδο που σχολιάστηκε αρνητικά για τη στάση που κράτησε ο ίδιος απέναντι στον μπαμπά του.

«Τις περισσότερες φορές δεν είμαι σίγουρος για τις αλλαγές που κάνω στην ομάδα μου. Είναι κάτι δύσκολο και επώδυνο. Όταν κάνω αλλαγές, λειτουργώ με το ένστικτο και συνήθως είναι σωστές. Ένιωσα ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, κρατούσα μέσα μου πολλά από τα συναισθήματά μου για κάποια πράγματα και δεν μπορούσα να εκφραστώ νωρίτερα», εξομολογείται ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Ήρθε, όμως, η ώρα να κάνω αυτή τη σημαντική αλλαγή στην ομάδα μου. Θέλω πραγματικά να αναπτύξω τη σχέση με τον πατέρα μου και να την κάνω καλύτερη εκτός court. Ένιωσα ότι η πίεση και οι προσδοκίες των τελευταίων ετών στο tour μάς είχαν απομακρύνει και αυτό είναι φυσικό, διότι συνεργάζομαι επαγγελματικά με τον πατέρα μου. Σε κάθε σχέση πατέρα-γιου αυτό μπορεί να φέρει απόσταση αντί για δέσιμο», περιγράφει ο Έλληνας τενίστας.

«Μέχρι τώρα είναι όλα καλά, είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να τον έχω ως πατέρα μου, ενώ μας βοηθάει ο captain της ομάδας Davis Cup σε ρόλο προπονητή τις προσεχείς εβδομάδες. Είναι κάποιος που γνωρίζω καλά και ελπίζω να βγάλει το καλύτερό μου τένις και να εξελιχθούμε μαζί», κατέληξε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του.

O Στέφανος Tσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη την Τρίτη (27/8, 18.00) και ο πρώτος του αντίπαλος είναι ο Θανάσης Κοκκινάκης.