Σοκάρει ο Γιώργος Τσούκαλης: «Έβαλαν μπράβους να μου σπάσουν τα χέρια και τα πόδια»

Γιώργος Τσούκαλης

"Όταν σου στρέφουν όπλο, η μόνη ελπίδα που έχεις είναι να παίξεις όσο θέατρο μπορείς και να είσαι ψύχραιμος" εξηγεί ο Γιώργος Τσούκαλης.

Ο Γιώργος Τσούκαλης παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μέσα σε όλα, δε, ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής μίλησε για τις δυσκολίες της επαγγελματικής του διαδρομής και τις φορές που αντιμετώπισε κατάματα τον κίνδυνο.

Στην πορεία αυτού του επαγγέλματος ένιωσες πολλές φορές να σε απειλούν με όπλο;

Ναι, το έχω ζήσει αυτό σε κάποιες περιπτώσεις. Όπως έχω ζήσει και την κατάσταση με συγγενείς ενός αρχαιοκάπηλου, που έβαλαν μπράβους να μου σπάσουν τα χέρια και τα πόδια.

Πως ένιωσες όταν είδες ένα πιστόλι στραμμένο επάνω σου; Υποθέτω, τρομοκρατήθηκες.

Εκεί η μόνη ελπίδα που έχεις είναι να παίξεις όσο θέατρο μπορείς, να είσαι ψύχραιμος, γιατί η ψυχραιμία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας σε μια τέτοια επικίνδυνη κατάσταση. Να προσπαθείς να μη δείχνεις φόβο, ούτε να τους προκαλείς, προσπαθώντας να κερδίσεις χρόνο μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό, κι αυτό το ζήσαμε στην υπόθεση με όπλα και εκρηκτικά στα Γιάννενα, γιατί είχαμε να κάνουμε με κακοποιούς οι οποίοι δεν το έχουν σε τίποτα να αφαιρέσουν μια ζωή.