Shannen Doherty – Luke Perry: Η ξεχωριστή φιλία μετά το «Beverly Hills» και η πρόωρη απώλειά τους

Shannen Doherty

Η τεράστια αναγνωρισιμότητα, το ισχυρό δέσιμο και η τραγική απώλειά των δύο ηθοποιών που σημάδεψαν μία ολόκληρη γενιά.

Θλίψη σκόρπισε στο Hollywood και στους απανταχού φαν η είδηση του θανάτου της Shannen Doherty μόλις σε ηλικία 53 ετών, έπειτα από γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Η ηθοποιός είχε ξεχωρίσει μέσα από τον ρόλο της Brenda Walsh στο Beverly Hills, όπου είχε συμπρωταγωνιστήσει με τον Luke Perry, ο οποίος υποδυόταν Dylan McKay. Η χημεία τους ήταν μοναδική και έμελλε να κάνει και τους δύο ιδιαίτερα αγαπητούς στον κόσμο του θεάματος. Η συνεργασία τους αυτή δημιούργησε μία ισχυρή φιλία και με το πέρασμα των χρόνων είχαν εκφράσει την επιθυμία να συνεργαστούν ξανά σε μία παραγωγή. Oι δυο τους ήρθαν αρκετά κοντά μετά τη διάγνωση της Shannen Doherty με καρκίνο.

Ωστόσο, η μοίρα είχε άλλα σχέδια και δεν τους ένωσε ξανά ποτέ τηλεοπτικά, αφού ο Luke Perry πέθανε ξαφνικά το 2019 σε ηλικία 52 ετών μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Τότε η Shannen Doherty είχε βυθιστεί στη θλίψη της και λίγο διάστημα αργότερα κατάφερε να κάνει μία ανάρτηση συντετριμμένη: «Χθες το πρωί έλαβα ένα τηλεφώνημα που με διέλυσε. Παλεύω με αυτή την απώλεια και δυσκολεύομαι με τις σκέψεις μου. Όμως, η καρδιά μου είναι στην οικογένεια και τους φίλους του που ευλογήθηκαν από το φως του στη ζωή τους (και στη δική μου). Η επεξεργασία αυτής της είδησης είναι αδύνατη αυτή τη στιγμή» ενώ μεταγενέστερα σε συνέντευξή της είχε δηλώσει: «Έχω μια πολύ σπλαχνική αντίδραση κάθε φορά που κάποιος αναφέρει τον Luke γιατί ως μία γυναίκα με καρκίνο -και ένας πραγματικά φρικτός καρκίνος στο στάδιο 4- νόμιζα ότι θα ήμουν η πρώτη που θα έφευγα. Οπότε όταν έφυγε ο Luke, πραγματικά με συγκλόνισε».

Ο Luke Perry σε δηλώσεις του είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια για τη Shannen Doherty και τη συνεργασία τους, τονίζοντας ότι χωρίς την ίδια δεν θα ήταν ποτέ ίδια η επιτυχία του Beverly Hills.

Η Shannen πρωταγωνίστησε στο «Beverly Hills» τις τέσσερις πρώτες σεζόν, ενώ ο Luke Perry συνέχισε μέχρι και την έκτη σεζόν και επέστρεψε για την τελευταία σεζόν. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αναρίθμητες αναρτήσεις για την απώλειά της Shannen Doherty, τη συνδέουν με τον Luke Perry γράφοντας πως η Brenda και ο Dylan είναι τώρα πια μαζί.