Shannen Doherty – Αυτή είναι η τελευταία της επιθυμία για την κηδεία της: «Υπάρχουν πολλοί που δεν τους θέλω εκεί»

Shannen Doherty

Όσα είχε αναφέρει η Shannen Doherty.

Η Shannen Doherty έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (13.07.2024) μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, προκαλώντας σοκ και πόνο σε όσους την είχαν λατρέψει μέσα από τους ρόλους της – κυρίως ως την χαριτωμένη «Μπρέντα» της θρυλικής σειράς «Beverly Hills». Η ηθοποιός είχε μιλήσει λίγους μήνες πριν για το πως θα ήθελε να είναι η κηδεία της.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Doherty – η οποία διαγνώστηκε αρχικά με καρκίνο του μαστού το 2015 – αποκάλυψε στο podcast της «Let’s Be Clear» ότι ήθελε οι αγαπημένοι της να σκορπίσουν τη στάχτη της, αλλά με μία προσθήκη.

«Θέλω [η σορός μου] να αναμιχθεί με τον σκύλο μου και θέλω να αναμιχθεί με τον πατέρα μου. Δεν θέλω να με θάψουν και να μην με αποτεφρώσουν», είχε πει τότε. Πρότεινε επίσης να διασκορπιστούν οι στάχτες της και του πατέρα της στο Μαλιμπού της Καλιφόρνιας, όπου πέρασαν «πολύτιμο χρόνο» μαζί.

Η Doherty παρέμεινε καλή φίλη με αρκετούς από τους συμπρωταγωνιστές της στο «Charmed» και στο «Beverly Hills, 90210». Αλλά για την κηδεία της, ήλπιζε ότι θα ήταν μια πιο ιδιωτική υπόθεση.

«Υπάρχουν πολλοί που νομίζω ότι θα εμφανίζονταν και δεν τους θέλω εκεί. Δεν τους θέλω εκεί γιατί οι λόγοι που τους κάνουν να έρθουν δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι, όπως ότι δεν με συμπαθούν πραγματικά και, ξέρετε, έχουν τους λόγους τους και καλό γι’ αυτούς, αλλά στην πραγματικότητα δεν με συμπαθούν αρκετά ώστε να έρθουν στην κηδεία μου», είχε πει.

«[Θα εμφανιστούν] επειδή είναι το πολιτικά ορθό πράγμα που πρέπει να κάνουν και δεν θέλουν να φαίνονται άσχημα, οπότε θέλω να τους πάρω την πίεση και θέλω η κηδεία μου να είναι σαν μια γιορτή αγάπης», συνέχισε. «Δεν θέλω οι άνθρωποι να κλαίνε ή να λένε ιδιωτικά: “Δόξα τω Θεώ, αυτή η σκύλα είναι νεκρή τώρα”».

Η ηθοποιός είχε ανακοινώσει δημόσια ότι ο καρκίνος βρισκόταν σε ύφεση, αλλά τον Φεβρουάριο του 2020 σόκαρε ξανά λέγοντας ότι έδινε μάχη με τον καρκίνο του μαστού 4ου σταδίου. Ένα χρόνο αργότερα, δήλωσε ότι «παλεύει να παραμείνει ζωντανή» κατά τη διάρκεια μιας εικονικής εμφάνισης στο «Good Morning America» τον Οκτώβριο του 2021.

«Δεν θέλω ποτέ να λειτουργώ [σαν να πεθαίνω]» είχε πει τότε.

Το 2023, ο καρκίνος εξαπλώθηκε στα οστά της. Ο γάμος της με τον πρώην σύζυγό της Kurt Iswarienko έληξε άδοξα, καθώς κατέθεσε αίτηση διαζυγίου ισχυρίζόμενη ότι την απατούσε επί δύο χρόνια. Είπε ότι ανακάλυψε την υποτιθέμενη απιστία λίγο πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο.