Η Σαμάνθα Μίσοβιτς, η Σταρ Ελλάς 2022, μπορεί να ετοιμάζει τις βαλίτσες της για το διεθνή διαγωνισμό «Μις Κόσμος», που θα διεξαχθεί στην Ινδία, ωστόσο, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις και η ίδια δέχεται bullying για την καταγωγή της, αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, αλλά ο πατέρας της είναι από τη Σερβία και η μητέρα της από την Ουκρανία. Η ίδια μιλάει αποκλειστικά στην «ΟΝ time» και τη Σάσα Σταμάτη για τον πόλεμο που δέχεται, ενώ παράλληλα δηλώνει Ελληνίδα και θα βάλει τα δυνατά της στο διαγωνισμό για να φέρει όσο καλύτερη θέση μπορεί.
Πότε φεύγεις για το διαγωνισμό «Μις Κόσμος»;
Αναχωρώ για το διαγωνισμό στις 17 Φεβρουαρίου. Θα γίνει στην Ινδία και θα μείνω εκεί περίπου ένα μήνα. Η προετοιμασία μου σιγά σιγά φτάνει προς το τέλος.
Ο πατέρας σου είναι από τη Σερβία και η μητέρα σου από την Ουκρανία, σου έκαναν bullying επειδή βγήκες Σταρ Ελλάς;
Ναι, μου έκαναν bullying. Έλεγαν ότι δεν είναι δίκαιο να πάρει τον τίτλο μία που δεν είναι Ελληνίδα και ότι υπάρχουν πολλές Ελληνίδες καλλονές που θα μπορούσαν να είναι στη θέση μου. Κάποιοι, μάλιστα, υποστήριξαν ότι με το να βγω εγώ Σταρ Ελλάς θα είναι η καταστροφή των καλλιστείων, γιατί δεν είμαι από την Ελλάδα. Θεωρούν κάποιοι ότι είναι ελληνικός θεσμός και παρότι έχω γεννηθεί κι έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν έχω το δικαίωμα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα.
Επίσης, είμαι είκοσι χρόνων και αμφισβητούν την ηλικία μου. Επειδή φαίνομαι λίγο μεγαλύτερη, λένε: «Σιγά μην είναι αυτή είκοσι χρόνων. Τόσο ήταν πριν από κάποια χρόνια, ίσως». Πετάνε σπόντες για την ηλικία μου και τη χώρα μου. Δέχομαι πόλεμο, επειδή δεν είμαι Ελληνίδα και δεν θα έπρεπε να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο διαγωνισμό «Μις Κόσμος».
Εν έτει 2024 δεν θα έπρεπε να λέγονται αυτά τα λόγια, γιατί, όπως ένας Έλληνας φεύγει στο εξωτερικό, είτε για καλύτερη ζωή είτε για δουλειά, έτσι και πριν από κάμποσα χρόνια κάποιοι άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα για καλύτερες συνθήκες ζωής. Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα για να μπορέσει να συντηρήσει την οικογένειά του λόγω πολέμου. Δεν πρέπει να κατακρίνουν και να χαλάνε την ψυχολογία παιδιών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, επειδή οι γονείς τους έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα.
Θεωρώ ότι ένας Έλληνας θα έπρεπε να χαίρεται που ένα παιδί που έχει ξένους γονείς δηλώνει Έλληνας. Θα έπρεπε να είναι περήφανοι οι Έλληνες γι’ αυτό, γιατί η Ελλάδα ως χώρα και οι άνθρωποί της έκαναν αυτό το παιδί να αγαπήσει την Ελλάδα. Όταν ένας ξένος ξεκινάει να κάνει κάτι τον κατακρίνουμε, αλλά όταν διαπρέψει, τον υποστηρίζουν και τον αναφέρουν ως Έλληνα. Όπως έχουμε δει ότι έχει γίνει με τον Αντετοκούνμπο, τη Φουρέιρα και πολλούς ακόμη.
Στενοχωρήθηκες;
Στενοχωρήθηκα στην αρχή, αλλά δεν με πήρε από κάτω. Εγώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στο διαγωνισμό και θα προσπαθήσω να κατακτήσω όσο καλύτερη θέση μπορώ, έτσι ώστε να μη θεωρούν κάποιοι ότι δεν είμαι άξια…