Πρίγκιπας Μιχαήλ: Σύσσωμη η τέως βασιλική οικογένεια στο Τατόι για την κηδεία

Τέως Βασιλική Οικογένεια

Ο τελευταίος εγγονός του βασιλιά Γεωργίου Α’ πέθανε σε ηλικία 85 ετών το απόγευμα της Κυριακής (28/7).

Το τελευταίο αντίο είπε στον πρίγκιπα Μιχαήλ (Michael de Grece) η τέως βασιλική οικογένεια το μεσημέρι της Πέμπτης (1/8) στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών. Ο τελευταίος εγγονός του βασιλιά Γεωργίου Α’ πέθανε σε ηλικία 85 ετών το απόγευμα της Κυριακής (28/7).

Στην εξόδιο ακολουθία, που πραγματοποιήθηκε με μεγαλοπρέπεια, παραβρέθηκαν η οικογένειά του, η συζύγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, καθώς και η τέως βασιλικής οικογένειας της Ελλάδας.

Ακολούθησε η ταφή του στο Τατόι, ενώ στο πλευρό της χήρας του πρίγκιπα Μιχαήλ, Μαρίνας Καρέλλα, βρέθηκε η χήρα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, με τα παιδιά της. Παρόντες ήταν, επίσης, ο Παύλος, που έφτασε συνοδευόμενος από τη Μαρί Σαντάλ, η Αλεξία, ο Νικόλαος με τον Φίλιππο και η Θεοδώρα.

Θερμή παράκληση της οικογένειας ήταν αντί στεφάνων εις μνήμην του, να γίνουν δωρεές στην Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ, της οποίας ο Πρίγκιπας Μιχαήλ υπήρξε Ιδρυτής & Επίτιμος Πρόεδρος.