Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Διαπίστωσα ότι ανέπνεε με μισόκλειστα μάτια και κατάλαβα ότι πέθαινε, πάγωσα»

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος

"Φεύγεις από αυτό τον γιο και πας στον άλλο, της είπα και θρήνησα την απώλεια της" περιγράφει ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

Ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη και το περιοδικό ΟΚ! λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεοπτικής σεζόν. Μέσα σε όλα, δε, ο ραδιοφωνικός παραγωγός και τηλεοπτικός συνεργάτης της Ελένης Τσολάκη αναφέρθηκε στην δύσκολη διαχείριση στην απώλεια τόσο του αδελφού όσο και της μητέρας του.

Ειδικότερα, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος εκμυστηρεύτηκε πως «με τον αδελφό μου είχαμε τελείως διαφορετικές επιλογές ζωής. Εγώ από πολύ νέος συνειδητοποίησα ότι και στρέιτ να ήμουν, ποτέ δεν θα παντρευόμουν γιατί ήθελα την ελευθερία μου. Αρκετά νωρίς του μίλησα για τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις. Αλλά πρώτα το είπα στη νύφη μου, επειδή εκείνη με ρώτησε. Ο αδελφός μου ήταν δέκα χρόνια μεγαλύτερος μου. Όταν εμείς φύγαμε από το Βέλγιο, εκείνος ήταν 26 χρονών και παρέμεινε εκεί».

«Παντρεύτηκε, έκανε παιδιά και ήρθε στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια. Πέθανε στον ύπνο του, από ανακοπή καρδιάς. Η μητέρα μας τότε ήταν 85 χρονών και μου ήταν πολύ δύσκολο να της το ανακοινώσω. Έζησε άλλα οκτώ χρόνια. Πέθανε το 2021. Μάλιστα τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ζωής της ήταν μαζί μου στο σπίτι μου. Έφυγε 2.00 το μεσημέρι στην αγκαλιά μου. Αυτό, όταν συμβαίνει, δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Θυμάμαι ότι ήταν Αύγουστος, μια μέρα με καύσωνα. Ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα καλέσει τον γιατρό. Πήγε να ξαπλώσει και μέχρι να έρθει ο γιατρός έλεγχα αν είναι καλά. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι ανέπνεε με μισόκλειστα μάτια και κατάλαβα ότι πέθαινε. Πάγωσα. Αλλά παράλληλα ήταν σαν να άκουγα τέσσερις μαγικές φωνές».

«Πρώτη φωνή: «Μην υστεριάσεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα πια». Δεύτερη φωνή: «Μην υστεριάσεις γιατί αυτή τη στιγμή σε βλέπει». Τρίτη φωνή: «Είσαι τυχερός, φεύγει μπροστά σου και φεύγει γαλήνια». Τέταρτη φωνή: «Πόσο τυχερή είναι που φεύγει σπίτι με τον γιο της δίπλα της». Κάθισα δίπλα της και της μιλούσα, μέχρι που πέθανε. Της είπα «Φεύγεις από αυτό τον γιο και πας στον άλλο». Θρήνησα την απώλεια της. Δεν μου αρέσει να καταπιέζω τα συναισθήματα μου. Είναι ένας χαμός που τον αποδέχομαι πιο καλά. Περνώντας τα χρόνια με σοκάρει πιο πολύ εκείνος του αδελφού μου» πρόσθεσε ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.