Πηγή Δεβετζή: «Δύσκολη απόφαση, σαν να χάνεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου»

Πηγή Δεβετζή

"Είμαι 48 χρονών αλλά η βιολογική μου ηλικία είναι 22" επισημαίνει η Πηγή Δεβετζή.

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε η Πηγή Δεβετζή, αυτή την εβδομάδα, στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Αστέρη Κασιμάτη. Μέσα σε όλα, δε, η γοητευτική Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα μετά το τέλος της αθλητικής της καριέρας ενώ «πρόδωσε» τα μυστικά της ομορφιάς της.

Πως είναι η επόμενη μέρα για μια Ολυμπιονίκη όταν πια κρεμάει τα παπούτσια της;

Είναι σαν να χάνεις τον κόσμο κάτω από τα πόδια σου. Δύσκολη απόφαση. Μετράω πια 14 χρόνια εκτός και φυσικά μου λείπει πολύ η δράση πάνω στο ταρτάν. Αλλά εννοείται ότι εξακολουθώ να γυμνάζομαι. Κάνω βάρη, pilates, τρέξιμο. Ασχολούμαι με πολλά γιατί δεν μου αρέσει να κάθομαι.

Συνεχίζεις να προσέχεις και τη διατροφή σου;

Εννοείται. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχω ένα πολύ καλό σώμα για την ηλικία μου. Είμαι 48 χρονών αλλά η βιολογική μου ηλικία είναι 22. Τρώω ό,τι θέλω αλλά δεν θα κάνω υπερβολές. Αν βγω έξω για φαγητό και έχει στο τραπέζι πατάτες τηγανητές, θα τσιμπολογήσω 4 – 5. Δεν θα τις στερηθώ. Είμαι της άποψης ότι όποιος θέλει να διατηρείται στα κιλά του και να είναι fit, πρέπει να τρώει λίγο απ’ όλα. Ακόμη και γλυκά. Μου αρέσουν πολύ τα σιροπιαστά, που δεν έχουν τόσο πολλές θερμίδες, και του κουταλιού, αλλά πια τα έχω περιορίσει.

Δεν έχει πεθυμήσει κάποιο φαγητό όλα αυτά τα χρόνια; Ένα πιάτο μουσακά, ας πούμε;

Όχι, θα φάω μουσακά, που τον φτιάχνω και τέλεια, αλλά με ψητά λαχανικά. Ξέρεις τι έχω να φάω πάρα πολλά χρόνια; Πίτα γύρο με απ’ όλα. Το αποφεύγω επειδή έχει πολλές πατάτες και η πίτα είναι μες στο λάδι. Μπορεί να πάρω γύρο σκέτο και να ζητήσω και μια πίτα ολικής. Το βασικό είναι να κάνουμε τακτικά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας. Οι ειδική λένε πέντε αλλά ούτε εγώ το κάνω. Πάντως το πιο σημαντικό από όλα είναι το καλό πρωινό. Πολλές φορές προτιμώ ομελέτα – με τρία ασπράδια, έναν κρίκο, γαλοπούλα, τυρί και ντομάτα – ή δημητριακά χωρίς ζάχαρη με ένα γιαούρτι 2% και λίγο μέλι ή ένα τοστ.

Πηγή εικόνας: NDP Photo