Πέννυ Μπαλτατζή: «Όταν με γέννησε, με πήρε από το σπίτι, δεν μπορούσε να αναλάβει τη φροντίδα μου μόνη της»

Πέννυ Μπαλτατζή

"Έζησα με την ψυχική ασθένεια της μητέρας μου από την ημέρα που γεννήθηκα".

Στο περιοδικό Grace και τη δημοσιογράφο Μικαέλα Θεοφίλου μίλησε η Πέννυ Μπαλτατζή. Η γνωστή τραγουδίστρια εξομολογήθηκε άγνωστες πτυχές του εαυτού της, σχετικά με την εγκυμοσύνη, τη σχέση με τα παιδιά και τον σύντροφό της, καθώς και για την ψυχική ασθένεια που αντιμετώπιζε η μητέρα της.

«Δεν καθρέφτισα ποτέ σε κάποιο από τα παιδιά μου τις αποβολές μου ή τις ατυχίες μου στην εγκυμοσύνη. Η μητρότητα σου μαθαίνει να είσαι κάθε στιγμή παρούσα, να παρατηρώ τα παιδιά μου κι εμένα, να διαπραγματεύομαι τα όριά μου, να εξελίσσομαι, να ισορροπώ. Οφείλουμε να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, γιατί τα παιδιά είναι η δεύτερη ευκαιρία μας στη ζωή να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», δηλώνει η Πέννυ Μπαλτατζή.

«Όταν έρχονται παιδιά, αλλάζει τελείως η ζωή με τον σύντροφο ή τον σύζυγό σου. Στον γάμο βαριέσαι. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι ψεύτης. Προτού κάνουμε παιδιά, ήμασταν εμείς τα μωρά ο ένας για τον άλλο. Τώρα πρέπει να μιλάμε επί ίσοις όροις, ως ενήλικος προς ενήλικο, για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όρθια την οικογένεια. Πρέπει να δουλεύουν και οι δύο με τον εαυτό τους», παραδέχεται για τον έγγαμο βίο η τραγουδίστρια.

«Έζησα με την ψυχική ασθένεια της μητέρας μου από την ημέρα που γεννήθηκα. Όταν με γέννησε, με πήρε από το σπίτι της, γιατί δεν μπορούσε να αναλάβει τη φροντίδα μου μόνη της. Ένιωσε μια βαθιά ανάγκη να φροντιστεί η ίδια από τη μητέρα της. Το πόσο με επηρέασε αυτό έχω την αίσθηση ότι θα το καταλάβω όταν τα παιδιά μου φτάσουν στην ηλικία μου. Τα γεγονότα έγραψαν μέσα μου όπως έγραψαν, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους ανθρώπους», εξομολογείται σε άλλο σημείο η Πέννυ Μπαλτατζή.