Παύλος Γερουλάνος: «Η δημοσιότητα είναι μορφή κρίσης και λογοδοσίας»

Παύλος Γερουλάνος

"Δεν είναι βολικό πράγμα, αλλά αν δεν είσαι έτοιμος να ξεβολευτείς, δεν κάνεις για την δουλειά" εξηγεί ο Παύλος Γερουλάνος.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Παύλος Γερουλάνος, αυτή την εβδομάδα, στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσα σε άλλα, δε, ο υποψήφιος αρχηγός του κόμματος αναφέρθηκε στα άγχη ενός πολιτικού σε συνδυασμό με τα συν και τα πλην της δημοσιότητας.

Τι χρειάζεται να έχει, πιστεύετε, ένας πολιτικός για να ξεχωρίσει σήμερα;

Καθαρό μέτωπο και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Ελληνίδας και του Έλληνα. Η δουλειά της Αναγέννησης θέλει πολιτικούς που δεν εξαρτώνται από κανέναν και ειλικρινή διάθεση να φέρουν την εξουσία όσο πιο κοντά στους πολίτες γίνεται.

Υπάρχουν φορές που δεν μπορείτε ούτε να κοιμηθείτε από τα άγχη των ευθυνών; 

Κάθε άνθρωπος με συνείδηση, όταν κουβαλάει ευθύνες πάνω του, έχει άγχη. Είναι λογικό και θεμιτό, διότι αλλιώς είναι αναίσθητος. Όμως, δεν με κρατάει αυτό ξύπνιο. Με κρατάει ξύπνιο η αγωνία να κάνω το καλύτερο που μπορώ.

Η δημοσιότητα πόσο έχει αλλάξει τη ζωή σας; 

Η δημοσιότητα είναι μορφή κρίσης και λογοδοσίας. Είναι απαραίτητο κομμάτι της εξουσίας, διότι μόνο έτσι μπορείς να εκφράσεις τις ιδέες σου και να κάνεις απολογισμό για τις πράξεις σου. Δεν είναι βολικό πράγμα, αλλά αν δεν είσαι έτοιμος να ξεβολευτείς, δεν κάνεις για την δουλειά.