Πάνος Σκουρολιάκος: «Mην τολμήσεις να ακουμπήσεις έστω το μικρό δαχτυλάκι παιδιού στη σχολή, του έλεγα»

Πάνος Σκουρολιάκος

"Το metoo έβγαλε στην επιφάνεια όλη αυτή τη μαυρίλα αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά" επισημαίνει ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Πάνος Σκουρολιάκος έδωσε συνέντευξη αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μάλιστα, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής κλήθηκε να εκφέρει την προσωπική του άποψη για το metoo και όσα ο ίδιος έχει συναντήσει στο θέατρο κατά την πολυετή του εμπειρία.

Όλο αυτό το «απόστημα» που έσπασε στο θέατρο με τις σεξουαλικές κακοποιητικές συμπεριφορές δεν σου έκανε εντύπωση;

Αυτά ήταν γνωστά στο σινάφι, δεν πέσαμε από τα σύννεφα.

Πίστευες ότι το θέατρο κρύβει μια τόσο μελανή κηλίδα μέσα του;

Ναι, βεβαίως. Γι’ αυτό και εγώ ήμουν ιδιαίτερα αυστηρός και προσεκτικός όταν δίδαξα για οκτώ χρόνια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο. Και αργότερα, που ήμουν διευθυντής στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου, επίσης, ήμουν πολύ προσεκτικός και επειδή είχα την ευθύνη εκεί, όταν ξεκίναγα τη συνεργασία μου με έναν δάσκαλο, το πρώτο και το μόνο που του έλεγα ήταν «μην τολμήσεις να ακουμπήσεις έστω το μικρό δαχτυλάκι κανενός παιδιού στη σχολή».

Το metoo έβγαλε στην επιφάνεια όλη αυτή τη μαυρίλα αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά. Υπάρχουν και άνθρωποι που σέβονται τα παιδιά, είναι υποστηρικτικοί, όπως για παράδειγμα ήταν για μένα ο Σπύρος Ευαγγελάτος μόλις είχα τελειώσει τη σχολή. Ήταν εμψυχωτικός και υποστηρικτικός. Υπάρχουν τα πάντα στο χώρο του θεάτρου και τα άσπρα και τα μαύρα πρόβατα.

Πηγή εικόνας: NDP Photo