Πάνος Σκουρολιάκος: «Είναι να στεναχωριέσαι, δεν ξέρεις ποιος είναι και ποιος δεν είναι ηθοποιός»

Πάνος Σκουρολιάκος

"Έρχεται ως γνωστός από το ριάλιτι, παίζει σε ένα σίριαλ και καμιά φορά στο θέατρο και μετά εξαφανίζεται" διευκρινίζει ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Πάνος Σκουρολιάκος αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο έμπειρος καλλιτέχνης κλήθηκε να εκφέρει την προσωπική του άποψη για τους παίκτες από τα ριάλιτι που εισβάλλουν στον χώρο της υποκριτικής.

Τα ριάλιτι πως τα βλέπεις, καθώς και το ότι κάποιοι συνάδελφοι σου συμμετέχουν σε αυτά, επειδή έχουν καλές οικονομικές απολαβές;

Είναι να στεναχωριέσαι με αυτά. Δεν ξέρω ποιοι συνάδελφοι μου έχουν πάει ή πάνε σε αυτά, γιατί τώρα πλέον η έννοια του συναδέλφου, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος του ηθοποιού που έγινε στη δεκαετία του ’80 από τη Μελίνα Μερκούρη – δυστυχώς αυτή η σπουδαία θεατρίνα έκανε αυτό το λάθος – τώρα δεν ξέρεις ποιος είναι και ποιος δεν είναι ηθοποιός. Κάποιος που έχει κάνει δύο, τρία επεισόδια σε μια τηλεοπτική σειρά λέει ότι είναι συνάδελφος. Κάποιος που παίζει Δευτερότριτα με φίλους του από τη δουλειά που κάνανε έναν θίασο, χωρίς να είναι εκπαιδευμένοι ηθοποιοί, λέει ότι είναι συνάδελφος. Γράφονται στο ΣΕΗ, πληρώνουν τη συνδρομή τους αλλά αυτό δεν λέει κάτι.

Το γεγονός ότι πλέον παίζουν σε σίριαλ πρόσωπα που γίνονται γνωστά από τα ριάλιτι πως το βλέπεις;

Κατ’ αρχήν, κάνουν κακό στον εαυτό τους, γιατί άμα τα δεις, όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κάνει και καμία σπουδαία καριέρα. Έρχεται ως γνωστός από το ριάλιτι, παίζει σε ένα σίριαλ και καμιά φορά στο θέατρο και μετά εξαφανίζεται. Τι έχει κάνει; Έχει πάρει τη θέση ενός επαγγελματία ηθοποιού, ενός ταλαντούχου ηθοποιού, ενός ηθοποιού που ζει την οικογένεια του από αυτή τη δουλειά.

Θυμάμαι ένα μοντέλο που σταμάτησε την πασαρέλα κι έλεγε, καθώς έδινε συνέντευξη, γιατί έπαιζε σε ένα σίριαλ: «Εγώ είμαι 29 χρονών, τελείωσε η καριέρα μου σαν μοντέλο, τι να κάνω; Σπίτι μου να πάω;». Έτσι απλά. Αρκεί να το δηλώσεις και «βαφτίζεσαι» ηθοποιός. Δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη της κυρίας αυτής – δεν θέλω να πω όνομα – ούτε σπουδές, ούτε προετοιμασία, ούτε γνώσεις, ούτε τίποτα.