Πάνος Σκουρολιάκος: «Εγώ ασχολούμαι με την πολιτική προτού ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πάει παιδικό σταθμό»

Πάνος Σκουρολιάκος

"Γιατί οι ηθοποιοί να μην μπαίνουν στην πολιτική και να προσπαθούν για τα θέματα που ξέρουν;" αναρωτιέται ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου όπου και μίλησε για όλα. Ανάμεσα σε άλλα, μάλιστα, ο γνωστός πρωταγωνιστής έδωσε την δική του απάντηση στον συνάδελφο του, Βλαδίμηρο Κυριακίδη για το σχόλιο που έκανε για όσους ηθοποιούς περνούν στην πολιτική.

Πρόσφατα, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης δήλωσε ότι «κακώς κάνουν και μπαίνουν ηθοποιοί στην πολιτική καθώς δεν συνεισφέρουν σε τίποτα». Εσύ που ήσουν βουλευτής για δυο τετραετίες και ασχολήθηκες ως τομεάρχης Πολιτισμού, πως το κρίνεις;

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης μου είναι εξαιρετικά συμπαθής και για να γελάσουμε λίγο και να το πούμε χαριτωμένα «εγώ ασχολούμαι με την πολιτική προτού ο Βλαδίμηρος πάει παιδικό σταθμό». Γιατί οι ηθοποιοί να μην μπαίνουν στην πολιτική και να προσπαθούν για τα θέματα που ξέρουν; Γιατί, για παράδειγμα, ένας γιατρός από την Αμαλιάδα τα ξέρει καλύτερα τα θέματα της τέχνης, του πολιτισμού, του θεάτρου από κάποιον ηθοποιό; Εξάλλου, σπουδαίοι ηθοποιοί έχουν υπηρετήσει και αυτό το χώρο: η Μερκούρη, ο Καλλέργης, η Υψηλάντη, η Κοταμανίδου και τόσοι άλλοι.

Το γεγονός ότι – αν και χαμηλών τόνων – είσαι αγωνιστής και πάντα πολιτικά βρισκόσουν στον ίδιο δρόμο, δεν λοξοδρόμησες, είτε αυτό λέγεται Τέχνη είτε πολιτική, πιστεύεις ότι σου στοίχισε στην καριέρα σου;

Βεβαίως. Αλλά εντάξει, πάντα υπάρχει ένας δρόμος για όλους. Ούτε χαμένος πήγα, ούτε αδικημένος αισθάνομαι. Ο καθένας έχει τις δικές του αρχές και το δικό του δρόμο.