Πάνος Σκουρολιάκος: «Χτυπήθηκα αλύπητα, μάτωσα πάρα πολύ για να ανοίξω τις πόρτες»

Πάνος Σκουρολιάκος

"Ήμουν μόνος σε ένα τοπίο άνυδρο, εχθρικό και προσπάθησα με αποτελέσματα δύσκολα για τον ψυχισμό μου" ομολογεί ο Πάνος Σκουρολιάκος.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, αυτή την εβδομάδα, στην εφημερίδα On Time και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μάλιστα, ανάμεσα σε άλλα, ο έμπειρος καλλιτέχνης θέλησε να κάνει έναν σύντομο απολογισμό της μακρόχρονης του διαδρομή εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε αυτήν.

Αν κάνεις έναν απολογισμό, αυτά που ονειρευόσουν τα κατάφερες;

Πέτυχα πολλά περισσότερα από αυτά που ονειρεύτηκα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γεμάτος, δεν έχω κανένα παράπονο ή απωθημένο. Δεν φανταζόμουν ότι θα κάνω τόσα χρόνια θέατρο, ότι θα έχω την τιμή να διδάξω στο Πανεπιστήμιο, να γίνω διευθυντής Δραματικής Σχολής, εκλεγμένος καλλιτεχνικός διευθυντής για δέκα χρόνια στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, να εκλεγώ οκτώ χρόνια βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου. Δεν τολμούσα να σκεφτώ όλα αυτά τα πράγματα. Κάτι λιγότερο από αυτά σκεφτόμουν και η ζωή μού έδωσε περισσότερα, χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό.

Σου ήρθαν όλα τόσο εύκολα;

Όχι, καθόλου. Με εξαιρετικές δυσκολίες. Οι συνθήκες ήταν αρνητικές για να πετύχω τα περισσότερα από αυτά που έκανα. Επειδή όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο και ιδιαίτερα στο σινάφι των ηθοποιών, οι πάντες γνωρίζουν αν ήμουν σε κάποια παρέα, αν με βοήθησαν κάποιοι, ότι ήμουν μόνος μου σε ένα τοπίο άνυδρο, εχθρικό και προσπάθησα με αποτελέσματα δύσκολα και για τον ψυχισμό μου και για τον εαυτό μου και για την υγεία μου, να κάνω αυτά που ονειρεύτηκα. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Δεν ανοίξανε οι πόρτες διάπλατα. Το αντίθετο. Χτυπήθηκα αλύπητα, μάτωσα πάρα πολύ για να τις ανοίξω.