Ο Μιχάλης Σαράντης ξεκαθαρίζει: «Δεν ξέρω πώς γράφτηκε αυτό, εγώ δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο»

Μιχάλης Σαράντης

«Όταν έφυγε η μητέρα μου, το ίδιο βράδυ έπαιξα στο θέατρο. Δεν μου ζητήθηκε να παίξω, ούτε ήμουν υποχρεωμένος».

Μία ενδιαφέρουσα και γεμάτη εξομολογήσεις συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Σαράντης στο περιοδικό Vita. Τον γνωστό ηθοποιό, που από τη νέα σεζόν θα απολαύσουμε στην καινούργια σειρά του Alpha με τίτλο Διάφανη Αγάπη, συνάντησε η δημοσιογράφος Ελευθερία Κανακάκη.

Διάβασα ότι γύρω στα 20 στράφηκες στην υποκριτική, προκειμένου να διαχειριστείς και τον θάνατο ενός καλού σου φίλου.

«Δεν ξέρω πώς γράφτηκε αυτό, γιατί εγώ δεν έχω πει ποτέ κάτι τέτοιο. Κάπου στα 20 μού ήρθε πράγματι η επιθυμία να ασχοληθώ με την υποκριτική, όμως από κει και πέρα η απώλεια είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει από νωρίς στη ζωή μου και τη διαχειρίζομαι εξελικτικά κάθε χρόνο», απαντά ο Μιχάλης Σαράντης.

«Με έχει βοηθήσει και το θέατρο, όπως όμως θα βοηθούσε και οποιαδήποτε δουλειά όπου μετασχηματίζεις τις σκέψεις σου και τις κάνεις κάτι άλλο. Ούτως ή άλλως, αυτό είναι στη φύση της δουλειάς», συμπληρώνει ο ηθοποιός.

«Μπορεί να είναι σκληρό, όμως μερικές φορές μπορεί να είναι και θεραπευτικό. Για παράδειγμα, όταν έφυγε η μητέρα μου, το ίδιο βράδυ έπαιξα. Δεν μου ζητήθηκε να παίξω, ούτε ήμουν υποχρεωμένος να παίξω. Ήθελα εγώ να παίξω! Ήθελα να πάω, όχι για να ξεχαστώ αλλά για να συνεχίσω τη ρουτίνα μου, επειδή θα με κρατούσε σε μία κατάσταση και δεν θα μου επέτρεπε να καταρρεύσω», περιγράφει αμέσως μετά ο Μιχάλης Σαράντης.