Ο Γιώργος Καρκάς για την περίοδο της φυλακής: «Κοιμόμουν τρεις ώρες τη μέρα, άρχισα να νιώθω ψυχικά ασταθής»

Γιώργος Καρκάς

"Έκανα γυμναστική 3 ώρες τη μέρα και δεν κουραζόμουν. Προσπαθούσα να εκτονώνω το σώμα μου για να μην τρελαθεί το μυαλό μου".

Για την περίοδο των 16 μηνών που πέρασε στη φυλακή μίλησε ο Γιώργος Καρκάς. Ο γνωστός ηθοποιός, σε συνέντευξή του στο περιοδικό DownTown και τη δημοσιογράφο Αμάντα Φουντή, περιέγραψε τις στιγμές που βίωσε πίσω από τα κάγκελα, όταν προφυλάκιστηκε άδικα για τον βιασμό ενός 23χρονου οδηγού ταξί.

«Η στέρηση της ελευθερίας μου άρχισε να με ενοχλεί από το τρίμηνο και μετά, γιατί τότε κατάλαβα ότι καταστρέφομαι ισοβίως με αυτό που κάνανε. Ένιωσα πως από τη μία πρέπει να το παλέψω και να τα καταφέρω, από την άλλη πως αυτό δεν διορθώνεται, δεν έχει σωσμό», εξομολογείται ο Γιώργος Καρκάς και περιγράφει:

«Από το πρώτο τρίμηνο και μετά άρχισα να νιώθω ίσως και λίγο ψυχικά ασταθής. Κοιμόμουν 3 ώρες τη μέρα, βία 4 και αυτές με διακοπές, έκανα γυμναστική 3 ώρες τη μέρα και δεν κουραζόμουν. Προσπαθούσα να εκτονώνω το σώμα μου για να μην τρελαθεί το μυαλό μου.

Μιλούσα στο τηλέφωνο με την οικογένεια και με κάποιους φίλους μου, μετρημένους. Έμαθα εκ των υστέρων ότι κάποιοι καλοί μου φίλοι είπαν: έτσι όπως είχε καταλήξει, δεν ξέρω κιόλας, μπορεί να το έκανε. Δεν έχασα ανθρώπους, γιατί κατάλαβα πως ποτέ δεν τους είχα. Όλο αυτό μη θεωρεί κάποιος ότι είναι πολύ μακριά του».

«26 χρονών εθίζομαι και 28 με είδατε στα κανάλια. Δεν ήμουν αυτό. Μέσα σε δύο χρόνια από ένας νορμάλ άνθρωπος έγινα αυτό. Πολύ καθοριστικό ήταν και το ότι είχα μαζέψει κάποια χρήματα. Είναι ό,τι πιο καταστροφικό να έχει ένας χρήστης λεφτά», παραδέχεται ο Γιώργος Καρκάς.

«Η οικογένειά μου με στήριξε από την αρχή. Όχι με την έννοια «στηρίζουμε το παιδί μας» αλλά πίστεψαν πως δεν το είχα κάνει. Πιέστηκαν πάρα πολύ, γιατί ήταν μία περίοδος που τα πράγματα δεν ήταν καλά. Έτρεχε ένα επαγγελματικό δάνειο και ο κόσμος σταμάτησε να ψωνίζει από το μαγαζί λόγω της υπόθεσης», απαντά ο Γιώργος Καρκάς για τη στήριξη που έλαβε από τους δικούς του ανθρώπους στη φυλακή.