Ο Φώτης Μεταξόπουλος για το διπλό εγκεφαλικό: «Μούδιασε το χέρι μου, άρχισα να ψευδίζω και ξεκίνησα να τραγουδώ και να χορεύω»

Φώτης Μεταξόπουλος

"Έχω πει πως το τέρμα της ζωής μου θα είναι στα 120 και μου λέει η Ζωζώ Σαπουντζάκη, γιατί βιάζεσαι;" δηλώνει, επίσης, ο Φώτης Μεταξόπουλος.

Ο Φώτης Μεταξόπουλος έδωσε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου αυτή την εβδομάδα. Ανάμεσα σε πολλά, δε, ο γνωστός χορογράφος μίλησε για την διπλή περιπέτεια που αντιμετώπισε στο παρελθόν με την υγεία του αλλά και τη σχέση που διατηρεί με την ιδέα του θανάτου.

Είναι αλήθεια ότι σας έσωσε η Παναγία, όταν πάθατε διπλό εγκεφαλικό;

Ναι, πριν μερικά χρόνια έπαθα διπλό εγκεφαλικό. Ένα πρωί που σηκώθηκα και βγήκα στον κήπο, έκοψα ένα τριαντάφυλλο για να το πάω στην εικόνα της Παναγίας που έχω σπίτι μου. Όταν το άφησα, άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ξάπλωσα κάτω και είπα «Παναγία μου βοήθα με». Σιγά σιγά συνήλθα. Πήρα τον γιατρό και μου είπε να πάω στο νοσοκομείο. Την ώρα που έπαιρνα τηλέφωνο τα παιδιά μου, το αριστερό μου χέρι μούδιασε, και άρχισα να ψευδίζω. Τότε ξεκίνησα να τραγουδάω και να χορεύω. Μετρούσα 100, 200 και στο 1000 μου είχαν φύγει όλα τα συμπτώματα. Φτάνοντας στο νοσοκομείο εξηγώ στον γιατρό τι έγινε και εκείνη την ώρα συνέβη το ίδιο ακριβώς. Το πρώτο εγκεφαλικό το έπαθα μπροστά στην Παναγία και το δεύτερο στον γιατρό. Μου έκανε κάποιες ενέσεις και συνήλθα. Έφυγα μετά από 2 ώρες και ευτυχώς δεν μου άφησε τίποτα.

Ο θάνατος σας φοβίζει;

Έχω πει πως το τέρμα της ζωής μου θα είναι στα 120. Μου λέει η Ζωζώ Σαπουντζάκη γιατί βιάζεσαι; Εκείνη θα φύγει στα 200. Θα φύγω χορεύοντας ζεϊμπέκικο. Και δεν θα φύγω προς τα κάτω, αλλά προς τα πάνω. Σήμερα πάντως το ζεϊμπέκικο έχει γίνει γκέι-μπέκικο.

Πηγή εικόνας: NDP Photo