Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Τον σκέφτομαι κάθε μέρα, είναι σαν να έχει πάει κάπου και όχι σαν να μην υπάρχει»

Ντορέττα Παπαδημητρίου

«Είναι η πιο δύσκολη συνθήκη, ειδικά στην περίπτωση των γονιών», λέει η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Για την απώλεια του πατέρα της μίλησε η Ντορέττα Παπαδημητρίου, σε συνέντευξη που έδωσε στη Νάντια Σούφλη και στο περιοδικό Vita, που κυκλοφορεί με το Βήμα της Κυριακής.

Σε βοήθησε η ψυχοθεραπεία στο θάνατο του πατέρα σου; Είναι τελικά η απώλεια η πιο δύσκολη συνθήκη που καλείται να διαχειριστεί ο άνθρωπος;

Είναι η πιο δύσκολη συνθήκη, ειδικά στην περίπτωση των γονιών. Δε χωράει ο νους σου ότι δεν θα ξαναδείς αυτό τον άνθρωπο, δεν θα τον ακούσεις ξανά, δεν θα του ξαναμιλήσεις. Δεν συνειδητοποιείς ποτέ απόλυτα ότι έχει υπάρξει ένας άνθρωπος, ήταν ο μπαμπάς μου και τώρα δεν υπάρχει σε αυτό τον κόσμο. Οι γιοι μου με έχουν βοηθήσει πολύ στα δύσκολα.

Τα παιδιά σε αναγκάζουν να μπαίνεις σε μία άλλη κατάσταση, ακόμα κι αν δεν είσαι καλά ψυχολογικά, για να μην βουλιάζεις και να συνεχίζεις να παλεύεις. Αγαπούσαν άλλωστε πάρα πολύ τον παππού τους, τον οποίο μνημονεύουμε πολύ συχνά, ενώ εγώ τον σκέφτομαι κάθε μέρα. Την απώλεια της συνηθίζεις λες και ο άνθρωπος που έφυγε έχει πάει κάπου και οχι σαν να μην υπάρχει.

Πηγή εικόνας: NDP