Νίκος Γκέλια: «Τον κυνηγούσα, γλίστρησε, έπεσε κάτω και βρήκα ευκαιρία και του έκανα κεφαλοκλείδωμα»

Νίκος Γκέλια

"Δεν είχα σκεφτεί ότι αυτός ο άνθρωπος, που πήγε να κλέψει, μπορεί να είχε μαχαίρι ή πιστόλι μαζί του" περιγράφει ο Νίκος Γκέλια.

Ο Νίκος Γκέλια έδωσε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή την παράσταση «Κατά φαντασίαν ασθενής». Μέσα σε όλα, δε, ο νεαρός ηθοποιός αναφέρθηκε στο περιστατικό κλοπής όπου και βρέθηκε παρών να… κυνηγάει τον κλέφτη αλλά και στις στιγμές που νιώθει να τον προστατεύει ένας φύλακας – άγγελος.

Ειδικότερα, ο Νίκος Γκέλια σημείωσε χαρακτηριστικά πως «μια φορά, ενώ ήμουν στο Λύκειο και επέστρεφα στο σπίτι από το φροντιστήριο, βγήκε ένας άνθρωπος από ένα μαγαζί και άρχισε να φωνάζει «κλέφτης, πιάστε τον». Τότε άρχισα να κυνηγάω τον κλέφτη, εκείνος γλίστρησε, έπεσε κάτω και βρήκα ευκαιρία και του έκανα κεφαλοκλείδωμα. Όταν το είπα στη μάνα μου, μου λέει: «Πας καλά; Αυτός ο άνθρωπος πως πήγε να κλέψει; Δεν είχε μαζί του μαχαίρι, πιστόλι;». Δεν το είχα σκεφτεί αυτό.

Έχει υπάρξει κάποιο περιστατικό που σε έκανε να πιστέψεις ότι έχεις έναν φύλακα – άγγελο;

Πολλές φορές αισθάνομαι ότι έχω έναν φύλακα – άγγελο. Από ένα τρακάρισμα, από το να χάσω το λεωφορείο, το να συναντήσω ή να χάσω τον έρωτα της ζωής μου. Η συγκυρία στον άνθρωπο είναι κάτι που δεν χρειάζεται να εξηγηθεί  γιατί χάνεται και λίγο η μαγεία.

Έχεις σωθεί από σοβαρό τρακάρισμα;

Ναι, νομίζω λίγο πολύ όλοι το έχουμε πάθει.