Ναταλία Γερμανού: «Ο Νίκος Καρβέλας και ο Νίκος Βέρτης μου έβγαλαν το λάδι»

Ναταλία Γερμανού

"Έχω γράψει γύρω στα 360 δισκογραφημένα τραγούδια, υπάρχουν κάποια σαχλοτράγουδα που δεν θυμάμαι καν ότι είναι δικά μου".

Για την ενασχόλησή της με τη στιχουργική και τους καλλιτέχνες που την έχουν… παιδέψει περισσότερο μίλησε η Ναταλία Γερμανού. Η παρουσιάστρια του Alpha άνοιξε τα χαρτιά της στον Νίκο Σταματίνη και το Reader για την απόφασή της να δοκιμάσει να γράψει στίχους, ακόμη και για τραγούδια που σήμερα έχει ξεχάσει.

«Έχω γράψει γύρω στα 360 τραγούδια δισκογραφημένα, υπάρχουν τραγούδια μου που δεν θυμάμαι καν ότι είναι δικά μου. Συχνά με ταγκάρουν φίλοι μου στο Insta, σε ένα τραγούδι και λέω «τι σχέση έχω εγώ με αυτό;». Πάω, το ψάχνω στο Spotify και τότε θυμάμαι ότι εγώ την έχω γράψει αυτή την μπούρδα. Αν είναι δυνατόν, Χριστέ μου! Είναι δηλαδή τόσο σαχλοτράγουδα που τα έχει απωθήσει το μυαλό μου σε ένα κουτάκι πάρα πολύ βαθιά», περιγράφει με χιούμορ η Ναταλία Γερμανού.

Ισχύει ότι έχεις γράψει τραγούδι και πάνω σε μία χαρτοπετσέτα, όταν έτρωγες σε ψαροταβέρνα;

«Είναι το «Ντροπή Σου» του Ρέμου. To είχα γράψει, το είχα παραδώσει και ο Ρέμος το πήρε και θα το τραγουδούσε. Καθόμουν, λοιπόν, σε μία ψαροταβέρνα στη Γλυφάδα, για να φάω. Τότε μου έρχεται κλήση από τον παραγωγό του που μου έλεγε ότι ήταν στο στούντιο και ότι έπρεπε να πάω γιατί το τραγούδι θέλει διορθώσεις.

Το τραγούδι έλεγε «γι’ αυτό τον θάνατο που έζησα μαζί σου, ντροπή σου». Ο Ρέμος δεν ήθελε με τίποτα να το πει αυτό. Το έβρισκε συντακτικά άθλιο. Έπρεπε οπωσδήποτε να το αλλάξουμε και γρήγορα για να προχωρήσουν τη δουλειά στο στούντιο.

Σταματάω το φαγητό, ζητάω μία χαρτοπετσέτα και ένα στιλό και αρχίζω να το ψάχνω. Τελικά αντικαταστάθηκε με το «σε έναν σταυρό εσύ με σταύρωσες θυμήσου, ντροπή σου». Τελικά, νομίζω το δεύτερο ήταν καλύτερο. Είχε δίκιο ο Αντώνης», απαντά η Ναταλία Γερμανού.

Συμβαίνει συχνά αυτό με τις διορθώσεις, ε;

«Συνέχεια. Πρέπει να σου πω ότι ο Αντώνης με έχει δυσκολέψει πολύ λίγο. Αυτοί που μου έχουν βγάλει το λάδι είναι ο Καρβέλας, που βέβαια το δικαιούται, και επίσης ο Βέρτης. Περνάμε πολύ ωραία όμως μαζί. Είναι πολύ ωραίο πράγμα να φτιάχνεις μουσική. Είναι από τις ώρες που απολαμβάνω πάρα πολύ στη δουλειά μου», παραδέχεται η Ναταλία Γερμανού.