Ναταλία Γερμανού: «Με λένε καμάρι ή ντροπή του πατέρα μου, ανάλογα με το τι έχω κάνει εκείνη την ημέρα στην εκπομπή»

Ναταλία Γερμανού

"Αυτό που θα τον σκότωνε θα ήταν να έχει βγάλει στην κοινωνία ένα κωλόπαιδο. Σαν να τον ακούω να μου το λέει ακόμη".

Στο Reader και τον δημοσιογράφο Νίκο Σταματίνη μίλησε η Ναταλία Γερμανού. Η επιτυχημένη παρουσιάστρια, στιχουργός και ραδιοφωνική παραγωγός άνοιξε την καρδιά της και ρωτήθηκε για τη «σκιά» και το βαρύ όνομα του πατέρα της, Φρέντυ, από το οποίο κλήθηκε να απαλλαγεί στην επαγγελματική της πορεία, αποδεικνύοντας τη δική της αξία.

«Ήμουν στη σκιά ενός πολύ ισχυρού άνδρα. Ήμουν όμως και στη σκιά μίας πολύ ισχυρής γυναίκας, της μητέρας μου, που μπορεί να μην ήταν τόσο διάσημη αλλά ήταν εξίσου δυνατή προσωπικότητα. Αυτό με δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο», παραδέχεται η Ναταλία Γερμανού.

«Η σύγκριση με τον πατέρα μου ήταν αναπόφευκτη στην αρχή. Μου έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρω, δεν θα μπορέσω, ότι αν δεν ήταν αυτός δεν θα ήμουν τίποτα. Σταδιακά, αυτό λιγόστευε. Στην πορεία, έχει εξελιχθεί στο «είσαι το καμάρι του πατέρα σου» ή «είσαι η ντροπή του πατέρα σου», ανάλογα με το τι έχω κάνει εκείνη την ημέρα στην εκπομπή», επισημαίνει η παρουσιάστρια του Alpha.

«Νομίζω όμως ότι γενικά όλοι αυτοί που γράφουν ότι καλά που δεν ζει ο Φρέντυ να σε δει, δεν τον ξέρουν τον Φρέντυ. Εγώ τον ήξερα και πιστεύω ότι ο μπαμπάς μου, εκεί που είναι, χαίρεται για έναν λόγο. Γιατί νομίζω ότι έγινα το μόνο πράγμα που ήθελε να γίνω: καλός άνθρωπος. Τίποτα άλλο δεν τον ένοιαζε.

Αυτό που θα τον σκότωνε θα ήταν να έχει βγάλει στην κοινωνία ένα κωλόπαιδο. «Κοίτα μη γίνεις κωλόπαιδο, σε παρακαλώ μη μου το κάνεις αυτό». Σαν να τον ακούω να μου το λέει ακόμη», εξομολογείται η Ναταλία Γερμανού.

Ο πατέρας σου θα χωρούσε στην τηλεόραση του σήμερα;

«Ούτε καν. Ούτε κατά διάνοια. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να μείνει ούτε ως τηλεθεατής αυτής της τηλεόρασης, πόσο μάλλον ως παρουσιαστής ή ως δημοσιογράφος. Εκτός πια και αν έμενε στην ΕΡΤ. Εκεί θα υπήρχε ένα φιλόξενο τοπίο για εκείνον, αν ζούσε ακόμη», απαντά με χαρακτηριστική ειλικρίνεια η Ναταλία Γερμανού.