Zappit

Μπέττυ Μαγγίρα: «Δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο για να δικάσουμε ανθρώπους»

"Πρέπει να ακούγονται όλες οι πλευρές και από εκεί και πέρα να βγαίνουν οι αποφάσεις", τονίζει η Μπέττυ Μαγγίρα.

Μπορεί φέτος να λείπει η ενέργεια του κοινού, όμως η Μπέττυ Μαγγίρα απολαμβάνει πολύ τη συμμετοχή της στο YFSF. H ηθοποιός μιλά στο Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο για τη σκηνή, τις μεταμφιέσεις, αλλά και για τις ανθρώπινες συμπεριφορές στην αληθινή ζωή.

Επιστροφή στο «Your Face». Πώς είναι άραγε τα πράγματα αυτή τη φορά;
«Είναι πολύ διαφορετικά και όχι πολύ διαφορετικά! Από τη μία είναι ένα γνώριμο κόνσεπτ, που το έχω ξανακάνει, το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ πιο φαντασμαγορικό, γιατί τότε εμείς δεν είχαμε αυτή τη led οθόνη. Από την άλλη, τώρα έχουμε νέους συμπαίκτες, άλλη επιτροπή και όλο αυτό είναι καινούριο και για μένα. Η χαρά μας είναι μεγάλη που μπορούμε και δουλεύουμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε».

Τα μέτρα προστασίας και η απουσία του κοινού έχουν αφαιρέσει μέρος της πλάκας ή όχι;
«Η πλάκα όχι, είναι η ίδια, απλώς έχει φύγει η ενέργεια! Όταν είσαι καλλιτέχνης και είσαι σε ένα πάλκο ή σε μια σκηνή, αυτό που αφήνεις προς τα κάτω το παίρνεις πίσω, ειδικά όταν αρέσει αυτό που κάνεις. Αυτή η ενέργεια του κόσμου λείπει. Δεν είναι το ίδιο να τραγουδάς σε ένα άδειο στούντιο».

Υπάρχει κάτι που σας δυσκολεύει περισσότερο σε μια μεταμφίεση;
«Πρέπει να βρω το χρώμα και τον ήχο της φωνής αυτού που ενσαρκώνω και να τραγουδήσω κιόλας με τη φωνή του, που μπορεί να είναι τοποθετημένη σε άλλο σημείο από τη δική μου, μπορεί να τραγουδάει με τον λαιμό ή με τη μύτη. Ταυτόχρονα πρέπει να μοιάζεις, να έχεις τον νου σου στο πρόσωπο, στις γκριμάτσες, στο ύφος που παίρνει, συν τη χορογραφία».

Με ποια μίμηση έχετε διασκεδάσει περισσότερο και με ποια όχι και τόσο;
«Είχα διασκεδάσει πολύ με τους Bee Gees και με την Ντόλι Πάρτον. Με είχε δυσκολέψει η Σερ, γιατί τραγουδάει πολύ διαφορετικά από ό,τι εγώ. Είναι άλλο να προσπαθήσεις να μιμηθείς έναν άνθρωπο στη φωνή και άλλο να το κάνεις στο τραγούδι. Δεν είναι εύκολο».

Θεωρείτε πως η θέση της γυναίκας έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια ή με αυτά τα περιστατικά που βλέπουμε καταλαβαίνουμε πόσο πίσω είμαστε ακόμα;
«Σε πάρα πολλά επίπεδα μπορεί να έχουμε εξελιχθεί ως κοινωνία, αλλά κάποια στερεότυπα που υπήρχαν από παλιά μπορεί ακόμα να μην έχουν ξεπεραστεί και ας δείχνουμε ότι έχουμε εκσυγχρονιστεί και εξελιχθεί».

Έχετε βρεθεί ποτέ σε δύσκολη θέση από τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου και πώς το διαχειριστήκατε;
«Δεν μου έχουν τύχει ακραία περιστατικά, να ξεπεράσει κανείς τα όρια, να μου “την πέσει”, να με εκβιάσει, να μου ασκήσει σωματική ή λεκτική βία. Σε πρόβες, τώρα, λίγο να θυμώσει κάποιος, να πει μια κουβέντα παραπάνω λόγω κούρασης, αυτά δεν τα λαμβάνω υπόψη μου. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να απάντησα κι εγώ λίγο απότομα».

Τα περιστατικά και οι καταγγελίες για κακοποίηση που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληθαίνουν. Άγγιξαν ακόμα και το δικό σας σόου, με τον Κώστα Δόξα. Πώς βλέπετε όλο αυτό που συμβαίνει;
«Είναι κάτι πολύ στενάχωρο κατ’ αρχάς. Είμαι υπέρμαχος της αλήθειας, μου αρέσει να βγαίνει στο φως. Θεωρώ όμως ότι εμείς δεν είμαστε λαϊκό δικαστήριο για να δικάσουμε και να κρίνουμε τους ανθρώπους. Γι’ αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια και εκεί όλοι έχουν το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Πρέπει να ακούγονται όλες οι πλευρές και από εκεί και πέρα να βγαίνουν οι αποφάσεις.