Μίνως Μάτσας: «Δέχθηκα καχυποψία, έλεγαν ότι τάχα κάνω το κέφι μου, ότι το όνομα μου άνοιξε τις πόρτες»

Μίνως Μάτσας

"Ένα όνομα μπορεί να σημαίνει τα πάντα και τίποτα. Για μένα από τη μία ήταν δώρο και από την άλλη τροχοπέδη".

Για τη βαρύτητα του ονόματος που κουβαλάει και την προσπάθειά του να αποδείξει την αξία του στον χώρο μιλά ο Μίνως Μάτσας. Ο σπουδαίος συνθέτης άνοιξε την καρδιά του στη δημοσιογράφο Νόρα Ράλλη και στο ένθετο «Νησίδες», που κυκλοφορεί με την Εφημερίδα των Συντακτών.

«Ένα όνομα μπορεί να σημαίνει τα πάντα και τίποτα. Για μένα από τη μία ήταν δώρο, γιατί με έκανε να αγαπήσω από πολύ νωρίς αυτό που έμελλε να ακολουθήσω: τη μουσική. Ήρθα σε επαφή με συνθέτες, στιχουργούς, τραγουδιστές, με λίγα λόγια μεγάλωσα σε έναν θαυμαστό κόσμο, όπου οι καλλιτέχνες ήταν σε οργασμό, δημιουργούσαν όμορφα πράγματα κι εγώ ήθελα να τους μοιάσω», δηλώνει ο Μίνως Μάτσας.

«Από την άλλη, το όνομά μου ήταν τροχοπέδη, διότι όταν άρχισα να γράφω μουσική και να ασχολούμαι – ομολογουμένως από την πρώτη μέρα – πολύ σοβαρά με το αντικείμενο αυτό, δέχτηκα την καχυποψία πολλών ανθρώπων, όχι αδικαιολόγητα θα έλεγα σήμερα.

Παρ’ όλο που όταν ξεκινούσα με πλήγωνε ν’ ακούω πως τάχα κάνω το κέφι μου και πως όλα οφείλονται σε αυτό το οικογενειακό περιβάλλον που μου άνοιξε τις πόρτες και έπρεπε να καταβάλω διπλάσια προσπάθεια για να αποδείξω την αξία μου, αργότερα η ικανοποίησή μου ήταν διπλή, όταν κατάλαβα πως με παραδέχονται άνθρωποι που εκτιμούσα», εξομολογείται αμέσως μετά ο Μίνως Μάτσας.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αυτό. Πόσες φορές μου λένε άνθρωποι πως ένιωσαν ζεστασιά ή συγκίνηση ή χαρά από αυτό που άκουσαν. Για μένα αυτό είναι πραγματική πληρότητα», επισημαίνει καταλήγοντας ο Μίνως Μάτσας.

Φωτογραφία εξωφύλλου: NDP