Μίνα Βάρσου: «Έφτιαξε ψεύτικο προφίλ στο Facebook και προσποιείτο ότι είμαι εγώ»

Μίνα Βάρσου

"Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άλλος" περιγράφει η Μίνα Βάρσου για την περιπέτεια που είχε με χάκερ.

Η Μίνα Βάρσου έδωσε συνέντευξη αυτή την εβδομάδα στη Real life και την Πολυξένη Καραμίχα με αφορμή την συνέχιση της συνεργασίας με τον Alpha στην παρουσίαση των μεσημεριανών δελτίων ειδήσεων. Μεταξύ άλλων, δε, η γοητευτική δημοσιογράφος μίλησε για την «βοήθεια» των social media στη δημοσιογραφία αλλά και την περιπέτεια που είχε με χάκερ στο πρόσφατο παρελθόν.

Πιστεύετε πως τα social media βοηθούν τη δουλειά σας;

Όσο τη βοηθούν, άλλο τόσο τη δυσκολεύουν. Λόγω των fake news, ό,τι διαβάζουμε ή βλέπουμε σε εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρειάζεται διασταύρωση. Οι ειδήσεις μεταφέρονται πλέον με τέτοια ταχύτητα που, αν δεν τις επαληθεύσεις, κινδυνεύεις να εκτεθείς.

Έχετε πέσει θύμα χάκερ. Πως το διαχειριστήκατε;

Έχω πέσει θύμα χάκερ. Η πρόσφατη ήταν πέρυσι, όταν κάποιος έφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook και προσποιείτο ότι είμαι εγώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή δεν ξέρεις μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άλλος, ενημερώνεις αμέσως τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κάτι οποίο έκανα.