Μιχάλης Σαράντης: «Η τηλεόραση είναι σαν μόνιμος εξάδελφος μέσα στο σπίτι»

Μιχάλης Σαράντης

"Αυτό το εκτιμώ πολύ στην τηλεόραση, γιατί δεν καμώνεται κάτι που δεν είναι, εκτιμώ και τη δύναμη της" υπογραμμίζει ο Μιχάλης Σαράντης.

Στη νέα σειρά «Διάφανη αγάπη» του Alpha θα βρεθεί αυτή τη σεζόν ο Μιχάλης Σαράντης και με αυτή την αφορμή έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλεθεατής και τη δημοσιογράφο Χρύσα Παχούμη. Ανάμεσα σε άλλα, μάλιστα, ο ηθοποιός ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους και εκτιμά σήμερα την τηλεόραση.

Δυνατή αναμέτρηση η εβδομαδιαία σειρά;

Μακάρι να την αγκαλιάσουν οι τηλεθεατές γιατί είναι εβδομαδιαίο φορμάτ και έχουμε συνηθίσει στην καθημερινή παρουσία των σειρών, τόσο στη δική μας τηλεόραση όσο και στις πλατφόρμες. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι πως μια εβδομαδιαία σειρά μπορεί αν κρατήσει καθηλωμένους τους θεατές, αν και έχουμε δει εβδομαδιαία προγράμματα που έχουν ενδιαφέρον και ποιότητα να τα αγκαλιάζει ο τηλεθεατής. Η «Διάφανη αγάπη» είναι τρομερό πρότζεκτ.

Έχει εκπληκτικούς ηθοποιούς, φοβερή φωτογραφία, μια παραγωγή που τη στηρίζει φουλ και ένα κανάλι που θα κάνει ό,τι μπορεί για να την έχει στην πρώτη γραμμή. Πιστεύω ότι θα έχει μια περίοπτη θέση στη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Η τηλεόραση είναι μια ανεξάντλητη και διαρκής συντροφιά;

Είναι ένα ελεύθερο μέσο, την ανοίγει όποιος θέλει, όποτε θέλει. Όταν ανοίγει κάποιος την τηλεόραση, δεν σημαίνει ότι την παρακολουθεί απαραίτητα. Μπορεί να σε καθηλώσει μέχρι να σου κάνει παρέα, ενώ πλένεις τα πιάτα. Είναι σαν μόνιμος εξάδελφος μέσα στο σπίτι, τον οποίο όποτε θέλεις τον ανοίγεις και όποτε θέλεις τον κλείνεις.

Αυτό το εκτιμώ πολύ στην τηλεόραση, γιατί δεν καμώνεται κάτι που δεν είναι, εκτιμώ και τη δύναμη της. Υπάρχει περίπτωση ο κόσμος όντως απλά να θέλει να χαζέψει και να ξεφύγει το μυαλό του. Υπάρχει περίπτωση να θέλει να δει μια σειρά γιατί τη γουστάρει τρελά. Αυτό το θεωρώ πολύτιμο. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ηλικίες τηλεθεατών. Το θέμα είναι όσοι δημιουργούν το προϊόν να αντιλαμβάνονται σε ποιον κόσμο απευθύνονται.

Πηγή εικόνας: NDP Photo