Μιχάλης Μαρκάτης: «Είχα έξω από το θέατρο έντονη παρακολούθηση, ευτυχώς γλίτωσα»

Μιχάλης Μαρκάτης

"Έχω δει κακοποιητικές συμπεριφορές, έχω στριμωχτεί πολλές φορές σε κάποιες πρόβες, αλλά, εντάξει, τα ξεπέρασα, δεν έμειναν μέσα μου να με βαραίνουν", εξομολογείται ο Μιχάλης Μαρκάτης.

Ο ηθοποιός Μιχάλης Μαρκάτης, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που δίνει στην ONtime και τη Σίσσυ Μενεγάτου, αναφέρεται μεταξύ άλλων στις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο, αλλά και στη θαυμάστρια που του δυσκόλεψε τη ζωή.

Υπήρξε κάποια θαυμάστρια που έγινε επικίνδυνη και σε φόβισε;

Ναι, πέρασε μια περίοδος που είχα έξω από το θέατρο έντονη παρακολούθηση από θαυμάστρια και «έφαγα» πολύ μεγάλη πίεση για ένα χειμώνα. Παίζαμε στο θέατρο «Ζίνα» τον «Θάνατο του εμποράκου» με τον Θύμιο Καρακατσάνη. Ήταν μια δύσκολη περίπτωση. Ευτυχώς, κατάφερα και τη γλίτωσα. Το πως, δεν ξέρω να σου πω. Ίσως επειδή κυκλοφορώ με μηχανή, κατάφερα να ξεφύγω, αλλά ένιωσα αυτό το αίσθημα της πίεσης. Με περίμενε συνέχεια έξω από το θέατρο και με ακολουθούσε με το αυτοκίνητό της. Αναγκάστηκα να κάνω σχέδια διαφυγής. Κάποια στιγμή, ευτυχώς, όλο αυτό σταμάτησε και αισθάνθηκα μεγάλη ανακούφιση.

Τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει πολλές αναζητήσεις και αποκαλύψεις για κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο. Νιώθεις ότι έχεις δεχτεί κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο;

Έχω δει κακοποιητικές συμπεριφορές, έχω στριμωχτεί πολλές φορές σε κάποιες πρόβες, αλλά, εντάξει, τα ξεπέρασα, δεν έμειναν μέσα μου να με βαραίνουν. Όμως, δεν έγινε κάτι που να ξεπέρασε τα όρια, ώστε να πρέπει να το καταγγείλω. Αλλά ναι, τα παλιότερα χρόνια ήταν συνηθισμένη συμπεριφορά αυτή που σήμερα ονομάζουμε κακοποιητική, του σκηνοθέτη ή του πρωταγωνιστή, του απόλυτου άρχοντα της παράστασης. Έγιναν πράγματα μπροστά μου, αλλά δεν ήταν κάτι που δεν το ανεχόμουν ώστε να το καταγγείλω.