Μελίνα Τσαμπάνη – Πέτρος Καλκόβαλης: «Λάβαμε πολλά μηνύματα ενοχλημένων τηλεθεατών για τη Μάγισσα»

Μάγισσα

"Συνήθως σε αυτά απαντάμε no comment" δηλώνουν η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης

Με αφορμή την επιτυχημένη πορεία του σίριαλ «Μάγισσα» στους πίνακες τηλεθέασης, η Μελίνα Τσαμπάνη και ο  Πέτρος Καλκόβαλης παραχώρησαν συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα και τον δημοσιογράφο Γρηγόρη Μελά. Μέσα σε όλα, μάλιστα, το συγγραφικό δίδυμο έδωσε την δική του απάντηση για την πολυσυζητημένη ώρα προβολή.

Να σας πως την αλήθεια, μου έκανε εντύπωση που η «Μάγισσα» μπήκε στη «ζώνη των 9». Και βέβαια εξακολουθεί να… κλοτσά λίγο, δεδομένου ότι έχει δράσει και φρασεολογία που ίσως δεν είναι για την «οικογενειακή» ζώνη των 9. Πως αποφασίστηκε αυτό;

Συνήθως σε αυτά απαντάμε «no comment». Γιατί η απόφαση για την ώρα προβολής αφορά εξ ολοκλήρου τον εκάστοτε σταθμό. Επειδή όμως λάβαμε πολλά μηνύματα ενοχλημένων τηλεθεατών για το ακατάλληλο ύφος της σειράς, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι ενημερωθήκαμε για αυτή την απόφαση μόλις λίγες ημέρες πριν από την προβολή του 1ου επεισοδίου. Και τότε ήταν αργά για να κάνουμε οποιαδήποτε προσαρμογή. Ο μεγαλύτερος όγκος των επεισοδίων είχε γραφτεί και γυριστεί, και στο κάτω κάτω δεν θέλαμε να αλλοιώσουμε τη σειρά που είχαμε οραματιστεί και υλοποιήσει.

Γενικότερα, καλό είναι οι σειρές να παίζονται στο κοινό για το οποίο έχουν δημιουργηθεί. Τότε μόνο αντιλαμβάνεσαι την πραγματική τους δυναμική και αποφεύγεις την οποιαδήποτε σύγχυση που μπορεί να προκαλέσεις, όπως στην περίπτωση μας, ειδικά τις πρώτες ημέρες προβολής της σειράς μας. Αυτά όμως έχουν πλέον ξεπεραστεί. Η «Μάγισσα» πάει περίφημα στην ώρα προβολής της και οι αντιδράσεις έχουν κοπάσει.