Μαρία Ναυπλιώτου «Σε έναν χώρο ανταγωνιστικό πάντα υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις ανθρώπων»

Μαρία Ναυπλιώτου

"όνο η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και αυτό ξεκινά από την αγάπη προς τον εαυτό μας" εξηγεί η Μαρία Ναυπλιώτου.

Η Μαρία Ναυπλιώτου έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ένθετο Real life και τη δημοσιογράφο Κορύνα Μανταγάρη με αφορμή την επερχόμενη νέα της παρουσία στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Μέσα σε όλα, δε, η λαμπερή πρωταγωνίστρια αναφέρθηκε στο κεφάλαιο του έρωτα αλλά και της φιλίας στο χώρο της τέχνης.

Μέσα σε αυτόν τον ανταγωνιστικό χώρο του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα, έχεις δημιουργήσει φιλίες;

Η φιλία είναι πολύ δύσκολη, έτσι κι αλλιώς. Θα πρέπει κανείς να επενδύσει, να προσφέρει, να επιτρέπει. Δεν είναι εύκολο σε κανέναν χώρο. Σε έναν χώρο ανταγωνιστικό πάντα υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις ανθρώπων που έχουν τη δυνατότητα να αγαπούν, να δίνουν, να προσφέρουν να θαυμάζουν αντί να ζηλεύουν και να αντιστρέφουν τα αρνητικά συναισθήματα σε κάτι θετικό.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου; 

Ο έρωτας είναι ένα ζωογόνο στοιχείο της ζωής μας και δεν θα μπορούσε κάποιος ζωντανός άνθρωπος να μην τον λαμβάνει υπ’ όψιν του. Μόνο όταν σταματάς να είσαι στη ζωή, σταματούν και τα συναισθήματα να έχουν σημασία.

Η αγάπη αλλάζει τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα;

Μόνο η αγάπη μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα και αυτό ξεκινά από την αγάπη προς τον εαυτό μας. Αν δημιουργήσεις μια σχέση με τον εαυτό σου και ανακαλύψεις όλα αυτά τα κομμάτια που σου αρέσουν αλλά και αισθάνεσαι ότι υπολείπεσαι ή είναι αρνητικά ή κομμάτια με γωνίες. Όταν αρχίσεις να αγαπάς αυτά τα κομμάτια, έχεις μια πιθανότητα να είσαι πιο ανοικτός, πιο γενναιόδωρος και με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και προς τους άλλους.

Πηγή εικόνας: NDP Photo