Zappit

Μαρία Μπακοδήμου: «Αυτά τα βιντεάκια που παίζαμε, θα έλεγαν τώρα ότι κανιβαλίζουμε ανθρώπους, ότι το μοντάζ τούς προσβάλλει»

«Βέβαια, και τώρα και τότε, δεν ήταν ποτέ πρόθεση δική μου να έρθει κάποιος σε δύσκολη θέση. Έδινε κάποιος μια πλευρά του και εμείς τη φωτίζαμε λίγο παραπάνω, νομίζω με ευγένεια», λέει η Μαρία Μπακοδήμου.

Για την παρουσίαση του Power of Love, αλλά και για το political correct στην τηλεόραση απάντησε η Μαρία Μπακοδήμου, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό ΟΚ και τον Νίκο Γεωργιάδη.

Εγώ πάντως σε είχα παραδεχτεί στο Power of Love. Ήταν ένα μάθημα τηλεόρασης: Πώς να βγεις αλώβητος από κάτι που όλοι λοιδορούν.

Εγώ το Power of Love το βρίσκω αυθεντικό και μπορώ να σου πω ότι το «φορούσα» καλύτερα σε σχέση με στιγμές της τωρινής τηλεόρασης όπου μπορεί να με σοκάρει η τοξικότητα.

Έλεγαν τότε ότι το έκανες μόνο για τα χρήματα.

Γιατί, δουλεύει κανένας τζάμπα; Εν τω μεταξύ, ήταν τόσο ενοχική λατρεία αυτό το παιχνίδι. Έχω έρθει, θυμάμαι, ένα Σαββατοκύριακο στην Αθήνα (σ.σ. η εκπομπή γυριζόταν στην Κωνσταντινούπολη) και έχω πάει σε ένα εστιατόριο. Με πλησιάζει ένας επιχειρηματίας και μου λέει: «Μα, τι θα γίνει με αυτό το ζευγάρι; Δεν βάζω ποτέ εκείνη την ώρα ραντεβού για να σας δω».

Εκπομπές όπως αυτές που έχεις κάνει στο παρελθόν με τον Φώτη δεν έχουν πια θέση στην τηλεόραση;

Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να είσαι πλέον πολύ προσεκτικός σε ό,τι λες, να είσαι politically correct, όσο καλή πρόθεση και να έχεις. Το σκηνικό πλέον «στεγνώνει», και καλώς γίνεται, για να προστατευτούν κάποιοι άνθρωποι που ήταν εκτεθειμένοι. Πολλές φορές σκέφτομαι πώς θα λέγαμε τώρα πράγματα που λέγαμε τότε. Δεν θα μπορούσαμε. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Όσο φιλτράρεις το χιούμορ, αφυδατώνεται. Αυτά τα βιντεάκια που παίζαμε θα έλεγαν τώρα ότι κανιβαλίζουμε ανθρώπους, ότι το μοντάζ τούς προσβάλλει. Βέβαια, και τώρα και τότε, δεν ήταν ποτέ πρόθεση δική μου να έρθει κάποιος σε δύσκολη θέση. Έδινε κάποιος μια πλευρά του και εμείς τη φωτίζαμε λίγο παραπάνω, νομίζω με ευγένεια.

Η τηλεόραση είναι για σένα μια σχέση εξάρτησης;

Η επικοινωνία της τηλεόρασης και το περιβάλλον της είναι εξάρτηση. Μπροστά έχει γέλιο και χαρά, πίσω έχει σκληρή δουλειά. Όσο η τηλεόραση απομακρύνεται από μένα, όσο γίνεται ένα ρούχο που το φοράω και με στενεύει ή με γρατζουνάει το ύφασμα, δεν το χρειάζομαι τόσο όσο το χρειαζόμουν πιο παλιά.

Πηγή εικόνας: NDP