Μαρία Μάρκου: «Αν υιοθετήσω ένα παιδί, θα έχει τα ίδια πρότυπα σαν να ήταν βιολογικό μου παιδί»

Μαρία Μάρκου

"Δούλεψα πάρα πολύ για να καταφέρω ό,τι είμαι σήμερα και να μην έχω πλέον να αποδείξω κάτι λόγω του φύλου μου".

Για την αναγνωρισιμότητα, τις σχέσεις με τους συνεργάτες της στο Υπουργείο, όπου εργάζεται, καθώς και για την ανάγκη της μητρότητας μιλά η Μαρία Μάρκου. Τη «Μυστηριώδη Γυναίκα με τα Μαύρα» συνάντησε η δημοσιογράφος Ελευθερία Κανακάκη για λογαριασμό του περιοδικού Vita.

«Η αναγνωρισιμότητα ήρθε στη ζωή μου όταν ήμουν ήδη 9 χρόνια στο Υπουργείο. Οι σχέσεις μας, δηλαδή, με τους συναδέλφους εκεί ήταν ήδη δομημένες και αποκρυσταλλωμένες, ήξεραν ποια είμαι. Ίσα-ίσα χαίρονται, γιατί αποτελώ και μια μορφή εξωστρέφειας για τη δουλειά μας», δηλώνει η Μαρία Μάρκου.

«Ο ανταγωνισμός δυστυχώς ακόμα είναι χαρακτηριστικό των διακρίσεων λόγω φύλου. Αυτό είναι δεδομένο. Δούλεψα πάρα πολύ για να καταφέρω ό,τι είμαι σήμερα και να μην έχω πλέον να αποδείξω κάτι λόγω του φύλου μου», απαντά σε σχετική ερώτηση η «Μυστηριώδης Γυναίκα με τα Μαύρα».

«Το να αναπαράγω το εγώ μου και τον εαυτό μου δεν συνδέεται για μένα με τη γονεϊκότητα. Καθόλου! Πιστεύω πως αν υιοθετήσω και αναθρέψω ένα παιδί, θα έχει τα ίδια πρότυπα σαν να ήταν βιολογικό μου παιδί. Μόνο το DNA θα έχω να του μεταδώσω; Όχι τον τρόπο ζωής μου; Όχι την αγάπη μου προς τα ζώα και τους συνανθρώπους μου, τη συμπερίληψη, την ανεκτικότητα, την αγάπη για τη γνώση, την αισθητική μου;», επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Μαρία Μάρκου.

«Το μαύρο δεν με χαρακτηρίζει καθόλου. Είναι ένα concept, μια «ιδέα» την οποία υπηρετώ και θα συνεχίσουμε για τέταρτη χρονιά να υπηρετούμε αλλά νομίζω ότι ταίριαξε πολύ καλά στην περσόνα που έχει τα δικά μου χαρακτηριστικά και δημιουργήθηκε για το «Chase». Το μαύρο είναι συνδεδεμένο με τη σοβαροφάνεια. Εγώ ουδέποτε ήμουν σοβαροφανής. Ήμουν όμως πάντοτε σοβαρή», περιγράφει χαρακτηριστικά η Μαρία Μάρκου για τη θέση της στο επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι του MEGA.