Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Βρισκόταν στην εντατική και άσπρισαν από τη στεναχώρια δυο τούφες από τα μαλλιά μου»

Μαρία Εκμεκτσίογλου

"Ήμουν έξω από την εντατική περιμένοντας να δω τον γιο μου και να καταλάβω σε τι κατάσταση βρισκόταν" θυμάται η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Εκμεκτσίογλου στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου αυτή την εβδομάδα. Μέσα σε όλα, δε, η γνωστή μαγείρισσα αναφέρθηκε στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη ζωή της και την διαχείριση στη νοσηλεία, μετά από τροχαίο, του γιου της.

Φλερτάρατε ποτέ με την κατάθλιψη;

Πάντα λέω και στους μαθητές μου «να μην σας πάρει ποτέ η ζωή από κάτω. Θα πάρετε εσείς τη ζωή κάτω από τα πόδια σας». Και εγώ πέρασα πολλά, θανάτους, οικονομικά προβλήματα, ασθένειες αλλά δεν το έβαλα ποτέ κάτω.

Είχατε ζήσει και κάτι πολύ δύσκολο, όταν ο ένας σας γιος νοσηλεύτηκε στην εντατική ύστερα από τροχαίο.

Πράγματι ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο αλλά δεν γινόταν να με πάρει από κάτω, γιατί τι θα έκαναν τα άλλα δυο παιδιά μου. Ήταν μικρά και με περίμεναν στο αυτοκίνητο, ενώ εγώ ήμουν έξω από την εντατική περιμένοντας να δω τον γιο μου και να καταλάβω σε τι κατάσταση βρισκόταν. Ήταν 6,5 μόλις χρονών όταν τον χτύπησε αμάξι και εγώ στεκόμουν όρθια για να δώσω δύναμη στα άλλα μου παιδιά που ρωτούσαν για τον αδελφό μου. Ήμουν 25 χρονών και το πρώτο 24ωρο που ο γιος μου βρισκόταν στην εντατική άσπρισαν από τη στεναχώρια δυο τούφες από τα μαλλιά μου.

Πηγή εικόνας: NDP Photo