Μαρία Εκμεκτσίογλου: «Όταν παντρεύεσαι σε μικρή ηλικία, είναι δύσκολο να κρατήσει ένας γάμος»

Μαρία Εκμεκτσίογλου

"Μεγάλωνα και μόνη μου τρία παιδιά οπότε βίωνα μια ψυχολογική κούραση" εξομολογήθηκε η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου αυτή την εβδομάδα. Μεταξύ άλλων, δε, η γνωστή μαγείρισσα αναφέρθηκε στην ψυχολογική κακοποίηση που υπέστη στον πρώτη της γάμο και την δύναμη που βρήκε για να φύγει από αυτόν.

Είχατε δηλώσει πως στον πρώτο σας γάμο βιώσατε ψυχολογική κακοποίηση. Τι συμβουλεύετε τις γυναίκες που μπορεί να βιώνουν κάτι αντίστοιχο;

Οι γυναίκες εκ φύσεως έχουμε μια δύναμη γιατί μπορούμε και γεννάμε, και αν δεν γεννάμε, έχουμε πάλι τη δύναμη να ανταπεξέλθουμε στη ζωή που είναι πιο δύσκολη από αυτήν ενός άντρα. Δεν πρέπει μια γυναίκα που είναι δυστυχισμένη για οποιονδήποτε λόγο να κάθεται και να υπομένει έναν κακό γάμο. Πρέπει να σώσει τον εαυτό της. Μόνο αν είναι δυνατή θα δώσει δύναμη και στα παιδιά της. Αν μια γυναίκα είναι αδύναμη, τότε θα μεγαλώσει και αδύναμα πλάσματα στην κοινωνία.

Εσάς τις σας έδωσε δύναμη να φύγετε από αυτόν τον γάμο;

Ένιωσα ότι πρέπει να φτιάξω μόνη μου τη ζωή μου. Όταν παντρεύεσαι σε μικρή ηλικία, είναι δύσκολο να κρατήσει ένας γάμος για πολλά χρόνια. Μεγάλωνα και μόνη μου τρία παιδιά, δηλαδή δεν είχα τους γονείς μου, τα πεθερικά μου, οπότε βίωνα μια ψυχολογική κούραση. Όλα αυτά μαζί έπαιξαν ρόλο και αποφάσισα να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου. Είχα πάντα μεγάλη πίστη στον θεό και με βοηθούσε στις αποφάσεις μου.