Μαντώ για την επίμαχη παράσταση: «Δεν θεωρώ ότι ξεπεράσαμε το όριο, οι αντιδράσεις ήταν υπερβολικές»

Μαντώ

"Γενικά το έργο αυτό πάντα προκαλεί αντιδράσεις για κάποιον λόγο, όχι μόνο εδώ. Έχει συμβεί και σε ανεβάσματά του στο εξωτερικό".

Στο ένθετο ENJOY της Κυριακάτικης Δημοκρατίας μίλησε η Μαντώ. Η σπουδαία ερμηνεύτρια άνοιξε την καρδιά της στον δημοσιογράφο Ηλία Μαραβέγια, κάνοντας μία αναδρομή στην επαγγελματική της πορεία στον χώρο της μουσικής και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την παράσταση «Jesus Christ Superstar», με την οποία ξεκίνησε τη μακρόχρονη καριέρα της.

«Αυτό που έχω να πω αρχικά είναι πως πήγα για ακρόαση κρυφά από τους γονείς μου. Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω αλλά με τραβούσε κάτι προς τα εκεί. Θα έλεγα πως το τραγούδι με διάλεξε», αφηγείται η Μαντώ.

«Πήγα, λοιπόν, στην ακρόαση του «Jesus Christ Superstar», με άκουσε ο Μίμης Πλέσσας και με πήρε στην παράσταση. Το να αρχίζω την καριέρα μου με ένα τέτοιο έργο και με τόσο σημαντικούς συντελεστές, μόλις στα 13  μου χρόνια, ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία για μένα», περιγράφει στη συνέχεια.

Ήταν, ωστόσο, μία παράσταση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις από μια μερίδα κόσμου. Σωστά;

«Πολύ σωστά. Γενικά το έργο αυτό πάντα προκαλεί αντιδράσεις για κάποιον λόγο, όχι μόνο εδώ, στην Ελλάδα. Έχει συμβεί και σε ανεβάσματά του στο εξωτερικό», επισημαίνει η Μαντώ.

Είναι, όμως, ένα μιούζικαλ. Δεν θα έπρεπε κανονικά η τέχνη να βρίσκεται στο απυρόβλητο;

«Ανάλογα με το περιεχόμενο ενός έργου. Θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο ορίων. Δεν νομίζω όμως ότι το «Jesus Christ Superstar» ξεπερνούσε αυτό το όριο. Υπάρχει δηλαδή και η υπερβολή σε ορισμένες περιπτώσεις», απαντά χαρακτηριστικά η Μαντώ.

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: NDP