Μανούσος Μανουσάκης: «Δεν έβγαλα πολλά χρήματα αλλά έχω καταφέρει να ζω με αξιοπρέπεια»

Μανούσος Μανουσάκης

"Υπήρξαν βέβαια οι εποχές που οι αμοιβές μας ήταν πολύ μεγάλες, αλλά τώρα είναι οι μισές" διευκρινίζει ο Μανούσος Μανουσάκης.

Λίγο πριν έρθει το νέο του «Δίχτυ» στη μικρή μας οθόνη, ο Μανούσος Μανουσάκης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Ανάμεσα σε πολλά άλλα, μάλιστα, ο έμπειρος σκηνοθέτης μίλησε τόσο για τις οικονομικές του απολαβές όσο και για τα μεγάλα του όνειρα.

Έχετε λύσει το βιοποριστικό σας πρόβλημα μετά από τόσες επιτυχίες;

Όχι, πολλά χρήματα δεν έβγαλα αλλά έχω καταφέρει να ζω με αξιοπρέπεια. Έχω δυο σπίτια, ένα στο Πόρτο Ράφτη και ένα στο χωριό μου. Αυτά είναι όλα. Υπήρξαν βέβαια οι εποχές που οι αμοιβές μας ήταν πολύ μεγάλες, αλλά τώρα είναι οι μισές. Αυτό όμως συμβαίνει σε όλους.

Αισθάνομαι τυχερός πάντως, γιατί έχω κατορθώσει πολλά με μια δουλειά που μου αρέσει.

Έχετε κάποιο απωθημένο;

Όχι, έχω κάποια σχέδια που ελπίζω να υλοποιηθούν. Μεγεθύνονται βέβαια λίγο τα όνειρα μου, όχι επειδή περιαυτολογώ και θεωρώ τον εαυτό μου σπουδαίο. Το «Κόκκινο ποτάμι» για παράδειγμα ήταν ένα μεγάλο όνειρο, μια μεγάλη παραγωγή και είχα χρέος να ειπωθεί αυτή η ιστορία. Αισθανόμουν ότι έπρεπε να το κουβεντιάσω με τον κόσμο, όπως και τώρα τα θέματα που ασχολείται το «Δίχτυ».