Μαίρη Βιδάλη για metoo: «Τον ήξερα από παιδί και πραγματικά λυπήθηκα πάρα πολύ, πικράθηκα, δάκρυσα»

Μαίρη Βιδάλη

"Είπα "γιατί;". Άλλο να ξέρεις μια ιδιαιτερότητα του άλλου και άλλο να ακούσεις τέρατα" διευκρινίζει η Μαίρη Βιδάλη.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Μαίρη Βιδάλη στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και τη δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που αντιμετώπισε στην μακρόχρονη της διαδρομή αλλά και τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο κίνημα metto.

Είσαι 45 χρόνια σε αυτόν το χώρο. Έχεις δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές;

Κακοποιητική με την έννοια της χειροδικίας ή ακραία πράγματα, όχι, ποτέ. Αλλά προτάσεις δεν έχεις δεχτεί εσύ; Δεν έχει δεχτεί μια φίλη μου που είναι δικηγόρος; Και τα συζητάμε οι γυναίκες μεταξύ μας.

Μιλάς για σεξουαλική παρενόχληση;

Αυτά ναι. Αλλά τα αντιμετωπίζει όπως μπορεί η καθεμία και θέλει. Εγώ ξέκοβα αμέσως την κατάσταση, οπότε δεν είχαν περιθώριο για συνέχεια. Δηλαδή, δεν μου έχει τύχει ποτέ «ώπα, φοβάμαι, πάω να φύγω». Αλλά προτάσεις, εννοείται. Όμως, νομίζω ότι αυτό είναι μέσα στη φύση του άνδρα και της γυναίκας. Δηλαδή, μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, να απαγορεύεται το φλερτ ή να απαγορεύονται οι προτάσεις. Γιατί πώς θα προχωρήσεις σε μια σχέση αν δεν σου εκδηλώσει κάποιος το ενδιαφέρον του;

Όλα αυτά που ήρθαν στο φως με το metoo με γνωστά πρόσωπα που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, τα περίμενες; Να σπάσει αυτό το «απόστημα»;

Ναι, για κάποιον – αλλά δεν θα πω όνομα-, επειδή τον ήξερα από παιδί και άξιζε ως καλλιτέχνης, πραγματικά λυπήθηκα πάρα πολύ. Πικράθηκα, δάκρυσα. Είπα «γιατί;». Άλλο να ξέρεις μια ιδιαιτερότητα του άλλου και άλλο να ακούσεις τέρατα. Επίσης, θέλω να πω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο να σπάσει το «απόστημα», γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά. Υπάρχει η πλευρά της εκδίκησης και της μυθομανίας. Κι έχουν φανεί κάποια πράγματα, δηλαδή, να υπάρχει σχέση και μετά να θέλεις να εκδικηθείς τον άλλο είτε γιατί σε άφησε, είτε γιατί δεν σου έδωσε ρόλο. Κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Και δεν μιλάω μόνο για την Ελλάδα. Το βλέπουμε παγκοσμίως. Στην… κόψη του ξυραφιού είναι όλα αυτά. Αλλά, βέβαια, κάποια έχουν αποδειχτεί απόλυτα. Και τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα η δικαιοσύνη. Τον πρώτο λόγο τον έχουν όλοι. Τον τελευταίο μόνο η δικαιοσύνη.

Πηγή εικόνας: NDP Photo