Ξεσπά η Βασιλική Τρουφάκου: «Είναι άρρωστο αυτό, παρανοϊκό, καλό είναι οι άνθρωποι να μιλάνε και να μη γαβγίζουν»
"Δεν είναι στάση ζωής, είναι στάση ζωής του ιδιώτη ηλίθιου. Θα πρέπει να είμαστε ενεργοί στη ζωή, στους δικούς μας ανθρώπους αλλά και στο γενικό σύνολο", σχολιάζει η γνωστή ηθοποιός.
Συνέντευξη στο περιοδικό Madame Figaro και τη δημοσιογράφο Άρτεμις Θύμιου παραχώρησε η Βασιλική Τρουφάκου. Η γνωστή ηθοποιός, λίγες ημέρες πριν από την πρεμιέρα του Famagusta στο MEGA, στο οποίο πρωταγωνιστεί, μιλά για την εικόνα της σημερινής κοινωνίας, τη δύναμη που βρίσκει κανείς στα δύσκολα αλλά και τη θέση που καλούμαστε να παίρνουμε απέναντι σε όσα μας απασχολούν.
«Δεν είναι τόσο δεδομένο ότι θα σου σταθούν οι άνθρωποί σου στα δύσκολα. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να μη συμβεί αυτό, να είναι πολύ «βαρύ» για την πλάτη τους. Πόσες φορές δεν ακούμε κάποιον να λέει: «Αχ, άλλαξε θέμα, δεν μπορώ να το ακούσω αυτό»; Ως κοινωνία έχουμε πολύ μεγάλη αμηχανία στο να χειριστούμε τη δυσκολία, την ασθένεια, τον θάνατο», δηλώνει η Βασιλική Τρουφάκου.
«Δεν ξέρουμε ούτε συλλογικά ούτε ατομικά να το διαχειριστούμε. Θρηνούμε και πενθούμε κάπως ιδιωτικά και με ένα αίσθημα ενοχής, σαν να χαλάμε το πάρτι των άλλων, και αυτό είναι λίγο άρρωστο. Η ζωή δεν είναι ένας ατέλειωτος θρίαμβος. Ίσως όμως καταναλώνουμε καλύτερα όταν είμαστε ευτυχισμένοι (γέλια). Ίσως είμαστε καλύτεροι καταναλωτές, καλύτεροι θεατές», συμπληρώνει η ηθοποιός.
«Είμαστε στην εποχή που θεωρούμε ότι ο άνθρωπος είναι ο θεός της ζωής του και των συναισθημάτων του. Δεν υπάρχει τίποτα που να εξαρτάται από τον άλλο, από την κοινωνία, από τον κόσμο… Είναι παράνοια αυτό! Είναι παράνοια για οτιδήποτε συμβαίνει να λες: «Εγώ άμα το διαχειριστώ…». Είναι πολύ σωστό να αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας, αλλά αυτό το «δες το αλλιώς», λες και όλα εξαρτώνται από τη δική σου θέαση των πραγμάτων, είναι παρανοϊκό», τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Βασιλική Τρουφάκου.
«Δεν πρόκειται για μια εσωτερική διαδικασία γιατί υπάρχουν πράγματα έξω από εμάς, που μας υπερβαίνουν, που πρέπει να τα βιώσουμε, που θα τα βιώσουμε. Από κοινωνικές αδικίες μέχρι αντικειμενικά πολύ σοβαρά προβλήματα», υπογραμμίζει αμέσως μετά.
«Γενικά, καλό είναι οι άνθρωποι να μιλάνε και να μη γαβγίζουν. Και να μην ιδιωτεύουν ασχολούμενοι μόνο με τον μικρόκοσμό τους, το πρωινό τους, τον φίλο τους, τη διασκέδασή τους… Δεν είναι στάση ζωής, είναι στάση ζωής του ιδιώτη ηλίθιου. Θα πρέπει να είμαστε ενεργοί στη ζωή, στους δικούς μας ανθρώπους αλλά και στο γενικό σύνολο.
Αν και υπάρχει και αυτή η ευκολία που νομίζουμε ότι συνομιλούμε και συμμετέχουμε σε κάτι κοινό, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια σελιδούλα στο Ίντερνετ η οποία θα είναι ξεχασμένη σε λίγες ώρες. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε όλοι για όλα συνέχεια. Εγώ δε νιώθω αυτοπεποίθηση, υποχρέωση και δυνατότητα να μιλάω για όλα. Είναι κάποια πράγματα για τα οποία έχω δομήσει μια σκέψη και μπορώ να μιλήσω και κάποια για τα οποία θα ακούσω», σημειώνει η Βασιλική Τρουφάκου στο Madame Figaro.