Κωστής Σαββιδάκης: «Σαν να θέλουν να μας κρύψουν κάτι και είναι τόσο χαζή αυτή η τακτική τους που τους εκθέτει»

Κωστής Σαββιδάκης

"Θεωρώ ότι πάντα οι εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς" δηλώνει ο Κωστής Σαββιδάκης.

Ο Κωστής Σαββιδάκης έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Καραλή. Ανάμεσα σε άλλα, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στην τηλεοπτική του αποχή μετά τις «Άγριες Μέλισσες» όσο και στην εικόνα των εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων.

Μετά τις Άγριες Μέλισσες, τηλεοπτικά δεν ήσασταν σε κάποια σειρά. Από επιλογή σας;

Και από επιλογή. Δυστυχώς, εδώ στην Ελλάδα, αν κάνεις επιτυχία σε κάποιον ρόλο, κάποιοι παραγωγοί, σκηνοθέτες, casting directors θεωρούν ότι, αφού έκανες επιτυχία ως παπάς, οι επόμενες προτάσεις θα είναι πάλι για τον ρόλο του παπά. Έτσι, σε αυτές τις προτάσεις είπα «όχι».

Είναι δύσκολο να είσαι εκτός, αλλά είναι προτιμότερο και τίμιο για ένα χρονικό διάστημα να απέχεις από τα τηλεοπτικά δρώμενα. Κι αν είναι να έρθει κάτι καλό, να επανέλθεις, διαφορετικά δεν χάθηκε και ο κόσμος, καλά να είμαστε.

Τα τελευταία χρόνια θεωρείτε ότι η τηλεόραση γίνεται καλύτερη ή χειρότερη; Δεν αναφέρομαι στις σειρές, αλλά στις εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων.

Θεωρώ ότι πάντα οι εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων εξυπηρετούσαν και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και, ενώ συμβαίνουν τόσα γύρω μας, δεν τα μαθαίνουμε από τις ειδήσεις, τα μαθαίνουμε πλέον από το ίντερνετ. Είναι σαν να θέλουν να μας κρύψουν κάτι και είναι τόσο χαζή αυτή η τακτική τους που τους εκθέτει, γιατί αν κάποιος θέλει να μάθει κάτι σήμερα θα βρει τρόπο να το μάθει.